Psykolog lyngby

Terapi til børn og unge

Hvad er normalt?

Forældre har ofte svært ved at vurdere om deres unge har behov for samtaler hos en psykolog. Det er der gode grunde til. Den unge ønsker måske ikke at tale med forældrene om hvad der går dem på. Forældrene har svært ved at vurdere hvad der er “normalt” og hvad der kræver noget hjælp udefra. Hvilke problematikker og adfærdsmønstre er forventelige, når man har en teenager i huset, eller en ung som er flyttet hjemmefra?

 

 

Lettelsen ved at få en professionel vurdering

Med vores mangeårige erfaring, kan du være sikker på, at vi hurtigt kan vurdere hvad der er på spil hos den unge, og om det kræver samtaleterapi. Man kan altid starte med en forældresamtale, for at høre hvad udfordringerne går ud på. Herefter kan man tage en samtale med den unge, og så er det muligt at lægge en plan for et eventuelt samtaleforløb.

Vores psykologer har god erfaring med unge, og kan skabe kontakt til de unge – selv dem der er svære at nå.

I Mentalt Overskud har vi to yngre psykologer, Markus og Rebekka, der er “med på beatet” hvad angår sociale medier mv., og som har en dybdegående forståelse for hvad unge står med af udfordringer i dag.

Det vigtigste er, at den unge får den nødvendige hjælp, og det er ikke altid hos os!

Vurderer vi at den unge har behov for hjælpe andetsteds – fx egen læge, eller mere specialiseret hjælp, så vil det være vores anbefaling. Vi vil gerne hjælpe jer videre, selv når det betyder, at den unge ikke går i terapi hos os. Vi vil gerne tilbyde samtaleforløb hos os, men hvis det kræver noget andet eller mere, for at den unge kommer i trivsel, vil vi sige det ærligt. Vi vil også sige til, hvis vi vurderer den unge ikke får det bedre, så vi sammen kan overveje om vi skal fortsætte, eller der skal ske noget andet.

Psykolog unge

Hellere for meget end for lidt samtale

Det er vores bedste råd. Ting går ikke væk, hvis man undlader at give dem fokus. Naturligvis går visse ting over af sig selv, men hvis du som forældre har været bekymret længe, eller er blevet meget bekymret, skal du lytte til din intuition. Du kender dit barn bedst, og føler du at der er noget galt, skal du handle på den følelse. Det er det vores klare anbefaling, at du får situationen vendt med en fagperson, fx din læge eller en psykolog.

 

 

 

Familie og venner har ofte mange råd og meninger

Det kan være mere forvirrende end hjælpsomt at tale med sit netværk om sine bekymringer. Det rareste er ofte, at de blot lytter og tilbyder en følelsesmæssig og måske endda praktisk støtte. Det er desværre ikke altid tilfældet. Ofte giver folk mange råd, og kommer til at fortælle om deres egne erfaringer. Det kan også være hjælpsomt, men det fjerner måske ikke helt bekymringen, for har de nu ret i deres vurderinger? Måske siger forskellige personer endda også forskellige ting, og så er man helt på den.

Du er velkommen til at kontakte os, vi tilbyder en gratis 10 min. snak om jeres situation.

Hvis du er et barn som har det svært, kan du anonymt ringe til Børnetelefonen – klik her og kom til deres hjemmeside

Kontakt

Hvis du vil bestille en tid til terapi eller har spørgsmål, så er du meget velkommen til at sende en besked til mig via formularen nedenfor. Jeg vil forsøge at svare dig indenfor to arbejdsdage.

Mentalt overskud

Adresse

Kliniktider

psykolog Holte