Psykolog Praksis Mentalt Overskud

Lyngby Hovedgade 98, 2800 Kongens Lyngby

+45 60100080

kontakt@mentaltoverskud.dk

ADHD udredning

Her på siden kan du læse om hvordan en udredning for ADHD foregår hos os. Vi udreder børn, unge og voksne, og vi har kort ventetid på udredning.

Hvordan foregår en ADHD udredning?

Udredning for ADHD er en proces, hvor en læge eller psykolog vurderer, om du har ADHD. Udredningen omfatter typisk samtaler med dig og hvis du er barn eller unge, deltager forældre også til en del af forløbet. Forløbet består af samtaler, evt. tests og afsluttes med en tilbagemelding, hvor udredningens resultater gennemgås herunder om der er belæg for at stille en ADHD diagnose.

Hvor skal jeg henvende mig?

Du kan henvende dig til din læge eller en psykolog for at få udredt ADHD. Hvis du ikke ønsker at vente op til 2 år på at komme igang med en udredning, kan du booke tid hos private psykiatriske klikker eller i vores psykologpraksis, hvor vi tilbyder udredning af ADHD.
Du kan booke en tid til en samtale hos os her.

Hvorfor skal du vælge os til din ADHD udredning?

Vi tilbyder

 • Samme psykolog hele vejen igennem dit forløb
 • Erfarne psykologer indenfor psykiatri og diagnostik
 • Høj kvalitetssikring hvor flere psykologer er med til at drøfte udredningerne, så du kan føle dig sikker på udfaldet
 • Skræddersyede forløb
 • Prisvenlig udredning
 • Kort ventetid
 • Mulighed for opstart i terapi efter endt udredning
 • Gennemarbejdet udredningsrapport som udleveres ved afslutnigen af udredningsforløbet

Hvordan foregår en ADHD udredning?

Her kan du læse om hvordan en ADHD udredning foregår hos os. Vores psykologer er specialiseret indenfor udredning af unge og voksne med ADHD og ADD. Vi har erfaring fra børne- og ungdomspsykiatrien, voksenpsykiatrisn og privatpraksis. Vi gennemgår alle udredninger sammen og skræddersyr alle vores udredningsforløb, fordi vi er alle forskellige, og det kræver naturligvis en individuel behandling..

Add udredning

Sådan gør du - find din psykolog og bliv udredt - nem guide

Book tid online

Nye såvel som eksisterende klienter kan booke tid online direkte her på hjemmesiden. Det kræver ingen tilmelding eller koder.

Forløb når du booker en tid online hos en psykolog

Du får en bekræftelse på din tid på den mail du har indtastet. I mailen får du praksisk info, vejviser samt direkte nummer på din psykolog. Inden dagen for din samtale hører du fra den psykolog du har booket hos – blot så du trygt ved at I har en aftale, og her er også mulighed for at stille spørgsmål.

Skriv en mail eller SMS

Send en mail ved at bruge kontaktformularen nederst på siden, eller send os en SMS på +45 60100080.

Forløb når du sender os en mail eller en SMS

Vi svarer oftest indenfor samme dag med en kort opringning, medmindre du har skrevet du foretrækker svar på mail. Du vil enten blive ringet op af hovednummeret eller af en af vores psykologers numre – det er helt ok ikke at svare, hvis du hellere vi tale på mail. Vi ringer ikke fra hemmeligt nummer, men enten fra hovednummeret eller en af psykologernes direkte numre

Ring til os

Få en gratis 10 min. telefonsamtale helt uforpligtende. Vi kan rådgive dig om valg af behandling ud fra dine behov.

Forløb når du ringer til os

 

Når du ringer til os, vil vi stille et par spørgsmål og anbefale den psykolog vi mener passer bedst til dig og dine behov. 

Herefter kan vi finde en tid med det samme eller du kan blive ringet op at den anbefalede psykolog til en kort dialog.

Hvis vi ikke tager telefonen, ringer vi til dig senere samme dag eller indenfor 24 timer.

Sådan foregår en udredning for ADHD hos os

Kort ventetid

Bestil en tid – vælg den måde du er mest tryg ved

 1. Book en tid online via vores onlinebooking system – KLIK HER
 2. Ring på tlf. 60 10 00 80
 3. Send mail til kontakt@mentaltoverskud.dk
 4. Brug kontaktformularen i bunden af siden

Første samtale

Du behøver ikke gøre andet end at møde op, og psykologen tager ansvar for samtalen. 

Du bliver stillet spørgsmål om dine symptomer, udfordringer, skole/job/uddannelse, familie og netværk, historier mm. Du må også stille psykologen alle de spørgsmål du måtte have. 

Du betaler i første omgang kun for denne samtale, og kan derefter vælge at fortsætte udredningen, eller stoppe. Prisen er 1950,- for en indledende vurdering, og du er ikke færdigudredt efter dette.

Udredningsforløb

Du kommer typisk til 1-2 udredningssessioner á 1-2 timers varighed. Forløbene hos os er individuelt tilpassede, men du får altid at vide hvad der skal ske, hvad prisen er og hvad du kan forvente. Du har den samme psykolog hele vejen igennem.

Du betaler udredningsforløbet på forhånd inden udredningen påbegyndes. Det er fordi psykologerne starter på opgaven allerede det øjeblik du tilkendegiver, at du ønsker udredning.

Prisen for hele udredningsforløbet er 15.600,- minus de 1950,.- som du allerede har betalt ifm. den indledende vurdering.

Tilbagemelding

Du kommer til en tilbagemeldingssamtale hos os i slutningen af udredningsforløbet. Her bliver udredningen gennemgået, du får en udredningsrapport med hjem. Den kan du medtage til din egen læge/psykiater, hvis du ønsker en dialog om medicin.

Mange har glæde af at fortsætte i terapi hos den psykolog, som har udredt dem. I kender allerede hinanden, og psykologen har godt kendskab til dig og kan tilpasse terapien til dine personlige behov.

Vigtig info - OBS læs her

 • Henvisning fra læge til udredning: Du kan ikke bruge en lægehenvisning til ADHD udredning hos os. Den kan alene bruges hos en psykiater med ydernummer, og der er pt. 1-2 års ventetid.
 • Sygeforsikring Danmark dækker desværre aktuelt ikke udredninger, men du det kan være muligt at få tilskud til psykologsamtaler efter endt udredningsforløb
 • Sundhedsforsikring: du skal undersøge om du kan bruge din sundhedsforsikring til udredning, eller om den alene dækker psykologsamtaler
 • Betaling: et udredningsforløb inkl. omfattende rapport koster 15.600,- hos os. Du betaler for udredningen ved 2. samtale, når udredningen påbegyndes.
 • Medicin: Medicin dialog og opstart er en dialog du skal tage med  en psykiater, da vi ikke har en læge/psykiater tilknyttet praksissen.

Hvordan kan vi hjælpe?

 • Udredning af unge og voksne med symptomer på ADHD

 • Samtaleterapi med fokus på strategier og håndtering af symptomerne

 • Rådgivning og vejledning til et lette liv med lidelsen

 • Rådgivning og psykoedukation til forældre, ægtefælle og familiemedlemmer

 • Hjælpe med viderehenvisning til læge, psykiater eller kommune

adhd kvinde

ADHD test online

Tag en ADHD test gratis her på siden

 • tager få minutter
 • fortrolig screening for symptomer
 • svar med det samme

Udredning unge

En ADHD udredning af unge kræver deltagelse fra dels den unge, men også fraen eller begge forældre. I øjeblikket tilbyder vi kun udredning til unge over 18 år. Er den unge under 18 år tilbyder vi samtaleterapi. Til første samtale kan en eller begge forældre deltage i dele af eller hele samtalen alt afhængig af hvad den unge har det bedst med. Det aftales direkte med den psykolog, som skal lave udredningen. Nogen unge ønsker plads og fortrolighed, mens andre er mere trygge ved, at forældre er med. Begge dele er helt normalt.

Udredning af unge består typisk af følgende elementer:

 • Første samtale
 • Udlevering af spørgeskemaer til afkrydsning
 • Interview undersøgelser
 • Samtale med en eller begge forældre uden den unge
 • evt. skoleudtalelse fra en lærer hvis muligt
 • Tilbagemeldingssamtale
Efter endt udredning får man udleveret en rapport, som indeholder resultaterne af udredningen. Den er fortrolig, og deles ikke ud af vores praksis. Mange ønsker at starte i terapi efter udredningsforløbet, og det kan både være hos den psykolog, som har foretaget udredningen eller hos en af vores andre psykologer.
kommunal sagsbehandler psykolog
generaliseret angst behandling psykolog

Hvad kan man bruge en udredning til?

Mange gør sig tanker om behandling og medicin allerede inden de er blevet udredt. Det er helt normalt, og en del af processen i at prøve at finde ud af hvad der kan hjælpe på den tilstand man oplever. Vi anbefaler at du forholder dig åbent overfor tanker og følelser, der kan dukke op under et udredningsforløb. Der kan både melde sig følelser af lettelse over at blive taget alvorligt, få talt om sin situation, men der kan også opstå svære følelser. Både følelser af sorg over at have haft det svært så længe, kæmpet hele livet uden at vide hvorfor, måske tanker om at det hele kunne være gået anderledes, havde du fået hjælp tidligere. Det er lidt af en proces at blive udredt, men vi oplever at mange er lettede over afklaringen – uanset hvad udredningen viser. Alene det ikke at skulle gå med tankerne alene giver mental ro. Når vi ved hvad det handler om, kan vi bedre få den rette hjælp.

At blive udredt eller ikke at blive udredt

Mange er i tvivl om de skal vælge at blive udredt. Det vi plejer at sige til dem er: Enten har du ADHD eller også har du ikke ADHD – det ændrer sig ikke uanset om du bliver udredt eller ej. Naturligvis kan vi godt følge, at det har en betydning for personers selvbillede og identitet at vide, at de har/ikke har ADHD, og respekt for det. Men selve udredningen betyder ikke noget for om du har ADHD eller ej. Udredningen kan give dig en afklaring, og mulighed for at opsøge hjælp fx i form af medicin, hvis du ønsker dette. Du kan også vælge ikke at få medicin, men i stedet arbejde med udfordringerne terapeutisk. Du skal finde din egen vej i det, og vi står klar til at hjælpe med råd og vejledning, udredning eller terapi, skulle du få behov for en drøftelse af hvad du skal vælge.

Hvad sker der efter min diagnose?

Hvis du får en diagnose med ADHD, vil din læge eller psykolog sammen med dig udarbejde en behandlingsplan. Behandlingsplanen hos en psykolog kan omfatte terapi, psykoedukation, strategier og rådgivning. Ønsker du medicinsk behandling, foregår dialogen om dette hos din egen læge eller hos en psykiater.

Medicin er en effektiv behandling for ADHD, men det er vigtigt at huske, at medicin ikke er en kur. Medicin kan hjælpe med at reducere symptomerne på ADHD, men det er stadig vigtigt at arbejde med en terapeut for at lære at håndtere ADHD og leve et godt liv. De fleste mennesker vælger at starte i terapi efter endt udredning, og får på den måde et godt samspil mellem medicin og hjælp til at håndtere de udfordringer og symptomer ADHD medfører. Især er mange glade for den individualiserede terapeutiske tilgang, da der kan være stor forskel på hvordan symptomerne kommer til udtryk, type af udfordringer, livsforhold mv.

Terapi kan hjælpe dig med at lære at håndtere ADHD og leve et liv i bedre balance og harmoni. Terapi kan f.eks. hjælpe dig med at:

 • Lære at identificere og forstå dine symptomer
 • Udvikle strategier til at forbedre din koncentration og hukommelse
 • Udvikle en god balance mellem arbejde, hvile, pauser, søvn og egenomsorg
 • Lære at håndtere stress
 • Forbedre dine sociale relationer
 • Lære at træffe gode beslutninger

Hvis du tror, at du kan have ADHD, så kontakt din læge eller en psykolog for at få en udredning. Udredning af ADHD er den første step på vejen til at få den hjælp, du har brug for.

Udredning voksne

ADHD er en opmærksomheds- og koncentrationsforstyrrelse, der er medfødt, og som fortsætter ind i voksenlivet. Symptomerne kan dog være anderledes hos voksne end hos børn. Hos voksne kan ADHD f.eks. vise sig som:

 • Problemer med at få venner og udfordringer i sociale relationer
 • Dårlige præstationer på arbejdet eller i skolen
 • Problemer med koncentration og hukommelse
 • Overdreven impulsivitet

Tiden fra du kontakter en læge eller psykolog til du får en diagnose, kan variere. Det afhænger af en række faktorer, f.eks. hvor lang tid der er ventetid hos din læge eller psykolog, og hvor kompleks din sag er. Lige nu er ventetiden på udredning via egen læge med henvisning til psykiater 1-1,5 år. De færreste kan vente så længe, og vælger derfor at betale for en privat udredning selv.

Udredning af voksne består af forskellige elementer, og vil typisk indeholde følgende som du er en del af:

 • Første samtale
 • Udlevering af spørgeskemaer til afkrydsning
 • Interview undersøgelser
 • Tilbagemeldingssamtale

Når psykologen har stillet dig alle de relevante spørgsmål, konfererer vi al den indsamlede information med hinanden indbyrdes i praksissen, for at kvalitetssikre udredningen. Afslutningsvis udfærdiger vi en udredningsrapport, som vi gennemgår med dig ved tilbagemeldingssamtalen. Denne gennemlæses også af flere psykologer, så vi kan stå inde for vurderinger og diagnoser.

Mange synes det er trygt at opstarte samtaler med den psykolog, som har udredt efter undersøgelsen er slut. Det giver god mening, da psykologen allerede har indgående kendskab til dig og dit liv. Terapien skræddersys til dit behov, og udfordringer. Det er også muligt at starte i terapi hos en af vores andre psykologer, som kan have den fordel, at du starter “på en frisk” hos en psykolog, som ikke har udredt dig.

ADHD udredning

add udredning

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster en udredning?

En udredning for voksne koster 15.600,- og 18.500,- for personer under 18 år. Vi har en fast pris, så du ikke får nogen overraskelser. Du får et skriftligt tilbud, så du ikke er i tvivl om hvad du skal udredes for, og hvad det koster. Du booker blot tid her på siden til din indledende vurdering der koster 1.950,-. Herefter skal du beslutte sammen med psykologen, om du vil fortsætte i udredning. Hvis du ønsker dette, betaler du for resten af udredningen, inden forløbet påbegyndes. Prisen er inklusive den indledende vurdering, hvis du fortsætter i forløb. Hvis du ikke vælger en blive udredt, betaler du kun de 1.1950,- for den indledende vurdering

Kan en psykolog diagnosticere?

Ja det kan vi godt. Psykologer laver udredninger i psykiatrien og vi udreder for lokale psykiatere, som efterfølgende opstarter medicinsk behandling. Udredningen psykiatere og psykologer laver er de samme undersøgelser.

Kan jeg få tilskud til udredning?

Hvis du skal undersøge om du kan få tilskud via din forsikring fx sundhedsforsikring eller betalt af arbejdspladsen, skal du kontakte de nævnte instanser og spørge dem ad. Få gerne svaret på skrift, og så tager vi en dialog om du selv betaler og får refusion fra din forsikring, eller om vi direkte skal fakturere din arbejdsplads eller forsikring. På nuværende tidspunkt dækker Sygeforsikring DK ikke udredning, men kun terapeutiske samtaler indenfor bestemte kategorier (henvisningsårsager), som du kan finde på Sundhed.dk

Jeg har ikke råd til en udredning, kan jeg få rabat?

Vi har en meget rimelig pris på en fuld udredning, som hos os koster 15.600,- Flere steder koster udredninger mellem 20-25.000,- og vi har allerede placeret os et godt stykke under dette, så flere kan være med. Vi har derfor ikke mulighed for at give yderligere rabat. Vi tilbyder hurtig tid til udredning, og mange er glade for at få afklaring hurtigt. 

Hvordan får jeg medicin?

Vi har ikke en psykiater tilknyttet hos os. Når du bliver udredt hos os, får du i afslutningen af forløbet en udredningsrapport med dig, som du kan tage med til fx egen læge eller privatpraktiserede psykiater og drøfte behandling.

Kan psykologer udskrive medicin?

Det kan vi ikke, men finder vi ud af at du har ADD eller ADHD, kan du kontakte en psykiater og høre om mulighederne for medicin. Ønsker du terapi til at håndtere ADHD / ADD symptomer, kan vi hjælpe dig med dette. Mange fortsætter hos den psykolog, som har udredt dem, da psykologen kender dig godt efter en udredning, og kan hurtigt komme igang med at arbejde terapeutisk