4 ud af 5 stjerner på

psykolog trustpilot 5 stjerner terapi udredning børn unge og voksne

ADD udredning

I dag oplever vi at flere og flere ønsker at blive udredt, for at forstå sig selv bedre, og få hjælp til at øge deres mentale sundhed. Når du ved hvad din manglende trivsel omhandler, er det nemmere at finde de gode løsninger og tiltag i en global verden. Her på siden kan du læse om hvordan en udredning for ADD foregår hos os. Vi udreder børn, unge og voksne, og vi har kort ventetid på udredning.

add udredning børn

Hvordan foregår en ADD udredning?

At forstå og håndtere ADD (Attention Deficit Disorder) kan være en udfordring, både for den enkelte og for de pårørende. Hos Mentalt Overskud anerkender vi denne udfordring og tilbyder en dybdegående og individuel tilpasset udredning for ADD hos voksne, såvel som hos børn og unge. Vores tilgang fokuserer på, at forståelse og korrekt støtte er nøglen til et liv med overskud og velvære.

Udredning for ADD er en proces, hvor en læge eller psykolog vurderer, om du har ADD. Udredningen omfatter typisk samtaler med dig og hvis du er barn eller unge, deltager forældre også til en del af forløbet. Forløbet består af samtaler, evt. tests og afsluttes med en tilbagemelding, hvor udredningens resultater gennemgås herunder om der er belæg for at stille en ADD diagnose.

Hvor skal jeg henvende mig?

Hvis du mistænker, at du eller en du kender kunne have ADD (Attention Deficit Disorder), er det vigtigt at få klarhed over situationen. En udredning er et afgørende skridt for at forstå de udfordringer og styrker, der følger med ADD. Mens du kan søge råd og vejledning hos din praktiserende læge eller en psykolog, kan ventetiden for en offentlig udredning ofte strække sig over flere måneder eller endda op til to år.

For dem, der søger en mere umiddelbar start på deres udredningsrejse, tilbyder vi hos Mentalt Overskud en alternativ vej. Vores team af erfarne psykologer er specialiserede i udredning af ADD og står klar til at hjælpe dig med at navigere i denne proces med professionalisme og omsorg. Vi forstår vigtigheden af tidlig intervention og tilbyder derfor tidsbestilling til en indledende samtale uden de lange ventetider, som kan være en barriere i det offentlige system.

Ved at vælge vores private praksis sikrer du dig en hurtig og effektiv udredning, hvor vi anvender de nyeste metoder og teknikker til at give dig de bedste forudsætninger for at forstå og håndtere ADD. Vores tilgang er personcentreret, og vi lægger vægt på at skabe et trygt og støttende miljø, hvor du kan føle dig hørt og forstået.

Tag det første skridt mod en dybere forståelse af dig selv og dine behov ved at booke en tid til en samtale hos Mentalt Overskud. Vi er her for at guide dig gennem hver fase af udredningsprocessen og hjælpe dig med at opnå det mentale overskud, du fortjener.

Hvorfor skal du vælge os til din ADD udredning?

Vi tilbyder

 • Vi er en lille lokal praksis med fokus på den personlige kontakt
 • Samme psykolog hele vejen igennem dit forløb
 • Erfarne psykologer indenfor psykiatri og diagnostik
 • Høj kvalitetssikring hvor flere psykologer er med til at drøfte udredningerne, så du kan føle dig sikker på udfaldet
 • Skræddersyede forløb
 • Prisvenlig udredning
 • Vi er nemme at få kontakt til på mail og telefon
 • Kort ventetid
 • Mulighed for opstart i terapi efter endt udredning
 • Gennemarbejdet udredningsrapport som udleveres ved afslutnigen af udredningsforløbet

Hvordan foregår en ADD udredning?

Her kan du læse om hvordan en ADD udredning foregår hos os. Vores psykologer er specialiseret indenfor udredning af unge og voksne med ADD. Vi har erfaring fra børne- og ungdomspsykiatrien, voksenpsykiatrisn og privatpraksis. Vi gennemgår alle udredninger sammen og skræddersyr alle vores udredningsforløb, fordi vi er alle forskellige, og det kræver naturligvis en individuel behandling.

Udredningsprocessen starter med en grundig forsamtale, hvor vi lytter til dine bekymringer og udfordringer. Vi ved, at hver person er unik, og derfor tilpasser vi vores udredning til at afspejle dine specifikke behov. Vores team af psykologer har en bred erfaring med ADD og relaterede udfordringer, og vi anvender anerkendte metoder og redskaber til at sikre en præcis vurdering.

generaliseret angst behandling

Sådan gør du - find din psykolog og bliv udredt - nem guide

Book tid online

Nye såvel som eksisterende klienter kan booke tid online direkte her på hjemmesiden. Det kræver ingen tilmelding eller koder.

Forløb når du booker en tid online hos en psykolog

Du får en bekræftelse på din tid på den mail du har indtastet. I mailen får du praksisk info, vejviser samt direkte nummer på din psykolog. Inden dagen for din samtale hører du fra den psykolog du har booket hos – blot så du trygt ved at I har en aftale, og her er også mulighed for at stille spørgsmål.

Skriv en mail eller SMS

Send en mail ved at bruge kontaktformularen nederst på siden, eller send os en SMS på +45 60100080.

Forløb når du sender os en mail eller en SMS

Vi svarer oftest indenfor samme dag med en kort opringning, medmindre du har skrevet du foretrækker svar på mail. Du vil enten blive ringet op af hovednummeret eller af en af vores psykologers numre – det er helt ok ikke at svare, hvis du hellere vi tale på mail. Vi ringer ikke fra hemmeligt nummer, men enten fra hovednummeret eller en af psykologernes direkte numre

Ring til os

Få en gratis 10 min. telefonsamtale helt uforpligtende. Vi kan rådgive dig om valg af behandling ud fra dine behov.

Forløb når du ringer til os

 

Når du ringer til os, vil vi stille et par spørgsmål og anbefale den psykolog vi mener passer bedst til dig og dine behov. 

Herefter kan vi finde en tid med det samme eller du kan blive ringet op at den anbefalede psykolog til en kort dialog.

Hvis vi ikke tager telefonen, ringer vi til dig senere samme dag eller indenfor 24 timer.

Komplet guide til ADD udredning hos os

Kort ventetid

Bestil en tid – vælg den måde du er mest tryg ved

 1. Book en tid online via vores onlinebooking system – KLIK HER
 2. Ring på tlf. 60 10 00 80
 3. Send mail til kontakt@mentaltoverskud.dk
 4. Brug kontaktformularen i bunden af siden

Første samtale

Du behøver ikke gøre andet end at møde op, og psykologen tager ansvar for samtalen. 

Du bliver stillet spørgsmål om dine symptomer, udfordringer, skole/job/uddannelse, familie og netværk, historier mm. Du må også stille psykologen alle de spørgsmål du måtte have.

Udredningsforløb

Du kommer typisk til 1-3 udredningssessioner á 1-2 timers varighed. Forløbene hos os er individuelt tilpassede, men du får altid at vide hvad der skal ske, hvad prisen er og hvad du kan forvente. Der er flere fremmøder, når det er et barn eller en ung i udredning. Du har den samme psykolog hele vejen igennem.

Tilbagemelding

Du kommer til en tilbagemeldingssamtale hos os i slutningen af udredningsforløbet. Her bliver udredningen gennemgået, du får en udredningsrapport med hjem. Den kan du medtage til din egen læge/psykiater, hvis du ønsker en dialog om medicin. En udredning er lige så gyldig hos en psykolog, som hos en læge/psykiater. Det er samme tests og interviews.

Vigtig info - OBS læs her

 • Henvisning fra læge til udredning: Du kan ikke bruge en lægehenvisning til ADHD udredning hos os. Den kan alene bruges hos en psykiater med ydernummer, og der er pt. 1-2 års ventetid.
 • Sygeforsikring Danmark dækker desværre aktuelt ikke udredninger, men du det kan være muligt at få tilskud til psykologsamtaler efter endt udredningsforløb
 • Sundhedsforsikring: du skal undersøge om du kan bruge din sundhedsforsikring til udredning, eller om den alene dækker psykologsamtaler
 • Betaling: et udredningsforløb inkl. omfattende rapport koster 15.600,- hos os. Du betaler for udredningen ved 2. samtale, når udredningen påbegyndes.
 • Medicin: Medicin dialog og opstart er en dialog du skal tage med  en psykiater, da vi ikke har en læge/psykiater tilknyttet praksissen.

Skræddersyet støtte: En helhedsorienteret tilgang til ADD

 • Specialiseret udredning for alle aldre: børn, unge og voksne med ADD-symptomer
 • Terapeutiske samtaler: Udvikling af strategier for symptomhåndtering
 • Balance i livet rådgivning: Vejledning tilpasset et liv med ADD
 • Familieinddragelse: Psykoedukation og støtte til pårørende
 • Personlig behandlingsplan: Fokus på individuelle behov og styrker
lavt selvværd terapi psykologer behandling

Test for ADD online

Gennemfør en gratis, kort ADD-test her på hjemmesiden

– Hurtig og nem: Kun få minutters investering
– Sikker og privat symptomvurdering
– Øjeblikkelige resultater efter afslutning

Komplet guide til ADD udredning for børn og unge: Personlig og tryg tilgang

Udredningsprocessen for ADD hos børn og unge er en omhyggelig sekvens af dialoger, psykologiske evalueringer og specifikke opgaver. Denne proces faciliteres konsekvent af den samme psykolog for at sikre en følelse af sikkerhed og stabilitet for barnet. Inklusionen af en eller begge forældre i sessionerne tilpasses efter familiens og barnets specifikke behov, især når det drejer sig om mindreårige under 18 år. Ved booking af en tid vil den ansvarlige psykolog tage direkte kontakt for at vejlede om, hvem der bør deltage i den første konsultation, altid med barnets bedste for øje.

For unge over 18 år tilbyder vi fleksibilitet i forhold til deres ønske om privatliv eller behovet for forældres deltagelse – begge scenarier er normale og respekteres fuldt ud. Vores prioritet er at skabe et trygt miljø, hvor vi kan tilpasse os for at imødekomme individuelle præferencer og sikre den højeste grad af komfort.

Vores grundige udredning inkluderer avancerede neuropsykologiske test og spørgeskemaer, som giver os indsigt i de kognitive dimensioner af ADD. Vi undersøger, hvordan disse udfordringer spiller ind i dagligdagen, og samarbejder tæt med dig eller dit barn for at finde frem til de mest effektive støttemetoder og forbedringsstrategier. Vi er overbeviste om, at en detaljeret og empatisk tilgang er essentiel for at lægge grundstenene til positiv forandring og personlig udvikling.

kommunal sagsbehandler psykolog

En grundig og respektfuld proces

Udredning af unge består typisk af følgende elementer:

 • Indledende vurdering
 • Udlevering af spørgeskemaer til afkrydsning
 • Interview undersøgelser
 • Samtale med en eller begge forældre uden den unge
 • evt. skoleudtalelse fra en lærer hvis muligt
 • Evt. kognitiv test for at undersøge styrker og sårbarheder ved IQ
 • Tilbagemeldingssamtale
Efter endt udredning får man udleveret en rapport, som indeholder resultaterne af udredningen. Den er fortrolig, og deles ikke ud af vores praksis. Mange ønsker at starte i terapi efter udredningsforløbet, og det kan både være hos den psykolog, som har foretaget udredningen eller hos en af vores andre psykologer.
børnepsykolog

Efter udredningen: Vejen frem

Når udredningen er fuldført, tilbyder vi en detaljeret tilbagemelding og en handlingsplan, der er skræddersyet til dig. Vi forstår, at viden er magt, og vi ønsker at udstyre dig med den forståelse og de værktøjer, der er nødvendige for at navigere i livet med ADD. Vores mål er ikke kun at identificere udfordringerne, men også at fejre dine styrker og hjælpe dig med at udnytte dem til din fordel.

ADD udredning: start dialogen så du ikke er alene

En almindelig usikkerhed blandt mange er, om de bør gennemgå en udredning for ADHD. Vores råd er enkelt: Uanset om du vælger at blive udredt, ændrer det ikke på, om du har ADHD. Det er forståeligt, at en sådan viden kan påvirke ens selvopfattelse og identitet, og vi møder denne bekymring med stor forståelse og respekt. Det afgørende er, at udredningen i sig selv ikke påvirker, om du har tilstanden; den tilbyder derimod klarhed og muligheden for at søge passende hjælp, som kan inkludere medicinsk behandling, hvis det er det, du ønsker. Alternativt kan du vælge at tackle udfordringerne gennem terapeutiske metoder. Det vigtigste er at finde den vej, der passer bedst til dig, og vi er her for at støtte dig med vejledning, udredning og terapi, når du skal træffe dit valg.

lavt selvværd psykolog terapi

Hvad sker der efter min diagnose?

Når en ADD-diagnose er fastslået, vil du i samarbejde med din psykolog udforme en behandlingsplan skræddersyet til dine behov. En psykologisk behandlingsplan kan inkludere terapi, psykoedukation samt udvikling af strategier og rådgivning for at navigere i hverdagen med ADD. Hvis du overvejer medicinsk behandling, vil denne del af din behandlingsplan blive diskuteret og administreret af din praktiserende læge eller en psykiater.

Selvom medicin kan være en effektiv komponent i behandlingen af ADD, er det vigtigt at forstå, at det ikke er en helbredelse, men et middel til at mindske symptomerne.

Hvordan terapi kan hjælpe dig til mere livskvalitet med ADD

Det er essentielt at kombinere medicinsk behandling med terapeutisk støtte for at lære at leve med ADD og opnå en højere livskvalitet. Mange vælger at påbegynde terapi efter deres udredning, hvilket skaber en synergisk effekt mellem medicinering og strategier for at tackle ADD’s udfordringer og symptomer. Den individualiserede terapeutiske tilgang er særligt værdsat, da symptomer og udfordringer kan variere betydeligt fra person til person.

Terapien kan bistå dig i at:

– Forstå og identificere dine symptomer på ADD

– Udvikle teknikker til at forbedre koncentration og hukommelse

– Skabe en sund balance mellem arbejde, hvile, pauser, søvn og selvpleje

– Lære at mestre stress

– Styrke dine sociale færdigheder og relationer

– Træffe velovervejede beslutninger i dit liv

Hvis du mistænker, at du kunne have ADD, opfordrer vi dig til at tage kontakt til os for en indledende samtale om udredning. At blive udredt for ADD er det første skridt mod at modtage den nødvendige støtte og begynde en rejse mod et mere balanceret og harmonisk liv.

Udredning for ADD voksne

ADD er en opmærksomheds- og koncentrationsforstyrrelse, der er medfødt, og som fortsætter ind i voksenlivet. Symptomerne kan dog være anderledes hos voksne end hos børn. Hos voksne kan ADD f.eks. vise sig som:

 • Problemer med at få venner og udfordringer i sociale relationer
 • Dårlige præstationer på arbejdet eller i skolen
 • Problemer med koncentration og hukommelse
 • Overdreven impulsivitet

Tiden fra du kontakter en læge eller psykolog til du får en diagnose, kan variere. Det afhænger af en række faktorer, f.eks. hvor lang tid der er ventetid hos din læge eller psykolog, og hvor kompleks din sag er. Lige nu er ventetiden på udredning via egen læge med henvisning til psykiater 1-1,5 år. De færreste kan vente så længe, og vælger derfor at betale for en privat udredning selv.

Udredning for ADD voksne

Udredning af voksne består af forskellige elementer, og vil typisk indeholde følgende som du er en del af:

 • Indledende vurdering
 • Udlevering af spørgeskemaer til afkrydsning
 • Interview undersøgelser
 • Tilbagemeldingssamtale

Når psykologen har stillet dig alle de relevante spørgsmål, konfererer vi al den indsamlede information med hinanden indbyrdes i praksissen, for at kvalitetssikre udredningen. Afslutningsvis udfærdiger vi en udredningsrapport, som vi gennemgår med dig ved tilbagemeldingssamtalen. Denne gennemlæses også af flere psykologer, så vi kan stå inde for vurderinger og diagnoser.

Mange synes det er trygt at opstarte samtaler med den psykolog, som har udredt efter undersøgelsen er slut. Det giver god mening, da psykologen allerede har indgående kendskab til dig og dit liv. Terapien skræddersys til dit behov, og udfordringer. Det er også muligt at starte i terapi hos en af vores andre psykologer, som kan have den fordel, at du starter “på en frisk” hos en psykolog, som ikke har udredt dig.

Tilgængelighed og diskretion hos Mentalt Overskud

Hurtig og fleksibel udredning

– Vi forstår vigtigheden af din tid. Derfor tilbyder Mentalt Overskud hurtige udredningsforløb, der kan tilpasses din travle kalender.

– Vores booking system er designet til at give dig fleksibilitet, så du kan vælge tider, der forstyrrer dit arbejdsliv mindst muligt.

Fortrolig og sikker proces

– Vi prioriterer din fortrolighed højt. Alle samtaler og resultater behandles med strengeste diskretion.

– Vores praksis følger de strengeste databeskyttelseslove, så du kan føle dig sikker i din udredningsrejse

– Fordi vi er psykologer og ikke læger, deler vi ikke din journal med din elektroniske lægejournal

Evidensbaseret udredning

– Vores psykologer anvender de nyeste evidensbaserede metoder for at sikre en præcis og pålidelig udredning.

– Vi holder os konstant opdaterede med den nyeste forskning inden for ADD for at tilbyde dig den bedste service.

generaliseret angst behandling

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster en udredning?

En udredning for voksne koster 15.600,- og 18.500,- for personer under 18 år. Vi har en fast pris, så du ikke får nogen overraskelser. Du får et skriftligt tilbud, så du ikke er i tvivl om hvad du skal udredes for, og hvad det koster. Du booker blot tid her på siden til din indledende vurdering der koster 1.950,-. Herefter skal du beslutte sammen med psykologen, om du vil fortsætte i udredning. Hvis du ønsker dette, betaler du for resten af udredningen, inden forløbet påbegyndes. Prisen er inklusive den indledende vurdering, hvis du fortsætter i forløb. Hvis du ikke vælger en blive udredt, betaler du kun de 1.1950,- for den indledende vurdering. Du kan booke tid online til test for ADD. 

Kan en psykolog diagnosticere?

Ja det kan vi godt. Psykologer laver udredninger i psykiatrien og vi udreder for lokale psykiatere, som efterfølgende opstarter medicinsk behandling. Udredningen psykiatere og psykologer laver er de samme undersøgelser.

Kan jeg få tilskud til udredning?

Hvis du skal undersøge om du kan få tilskud via din forsikring fx sundhedsforsikring eller betalt af arbejdspladsen, skal du kontakte de nævnte instanser og spørge dem ad. Få gerne svaret på skrift, og så tager vi en dialog om du selv betaler og får refusion fra din forsikring, eller om vi direkte skal fakturere din arbejdsplads eller forsikring. På nuværende tidspunkt dækker Sygeforsikring DK ikke udredning, men kun terapeutiske samtaler indenfor bestemte kategorier (henvisningsårsager), som du kan finde på Sundhed.dk

Jeg har ikke råd til en udredning, kan jeg få rabat?

Vi har en meget rimelig pris på en fuld udredning, som hos os koster 15.600,- Flere steder koster udredninger mellem 20-25.000,- og vi har allerede placeret os et godt stykke under dette, så flere kan være med. Vi har derfor ikke mulighed for at give yderligere rabat. Vi tilbyder hurtig tid til udredning, og mange er glade for at få afklaring hurtigt. 

Hvordan får jeg medicin?

Vi har ikke en psykiater tilknyttet hos os. Når du bliver udredt hos os, får du i afslutningen af forløbet en udredningsrapport med dig, som du kan tage med til fx egen læge eller privatpraktiserede psykiater og drøfte behandling.

Kan psykologer udskrive medicin?

Det kan vi ikke, men finder vi ud af at du har ADD eller ADHD, kan du kontakte en psykiater og høre om mulighederne for medicin. Ønsker du terapi til at håndtere ADHD / ADD symptomer, kan vi hjælpe dig med dette. Mange fortsætter hos den psykolog, som har udredt dem, da psykologen kender dig godt efter en udredning, og kan hurtigt komme igang med at arbejde terapeutisk

Mentalt Overskud

Psykolog Lyngby

Kontaktoplysninger:

Tlf. 60 10 00 80

Mail:

kontakt@mentaltoverskud.dk

Adresse: Lyngby Hovedgade 98, 2800 Kgs. Lyngby.