4 ud af 5 stjerner på

psykolog trustpilot 5 stjerner terapi udredning børn unge og voksne

Online angst test

General Anxiety Disorder-7 (GAD-7)

Global, evidensbaseret screening for angst

ADHD-test

Online angst test med få klik

Tag en dansk online angst test. Udfyld er kort anonymt spørgeskema og få svar med det samme. Det kan være meget svært, at slippe angsten alene, da det ofte er en ond cirkel. Det er vigtigt, at få behandlet angst, da den kan forværres eller flytte sig rundt til nye sammenhænge fx kan den starte som frygt for at køre med offentlige transportmidler til også at være til stede i skolen, på jobbet eller i sociale sammenhænge. Såfremt testen viser, at du har symptomer på angst, kan du kontakte os, fordi videnskabelige undersøgelser viser, at psykologhjælp virker mod angst. Angst kan komme til udtryk på mange forskellige måder, og derfor vi forskellige former for psykologhjælp. Vi har flere forskellige psykologer, der alle har hver deres metode og særlig kompetence, og som kan hjælpe dig af med angsten.

Sådan bruger du resultaterne af en angst test til at få behandling

Find hjælp efter du har taget en angst test – der er flere veje at gå, når du skal have behandling for angst. Du kan booke en tid her på hjemmesiden hos en af vores dygtige psykologer. De.  har alle erfaring med behandling af angst. Det er vigtigt at du kontakter en professionel for støtte og behandling af din angst, så tilstanden ikke forværres. Forskning viser, at samtaleterapi har god effekt på angstsymptomer både til behandling, men også til forebyggelse fremover.

Start angst testen lige her

Besvar ud fra hvordan du har haft det de seneste 2 uger. Testen screener for angst symptomer. Kan ikke bruges til at diagnosticere dig selv eller andre. Tal med din psykolog eller læge om dine symptomer.

Social angst er blevet mere udbredt

Angst kommer i mange forskellige afskygninger, varianter og sværhedsgrader. Blandt varianterne finder man agorafobi, eksamensangst, panikangst og social angst. Panikangst er den mest hyppige af de ovenstående og kan skyldes stress, belastende begivenheder eller livsomstændigheder, traumer og svære oplevelser fra fortiden. I dag udvikler flere børn og unge social angst. Angsten for at være sammen med andre mennesker og ikke at vide, hvad de tænker om dig, er kilde til tankemylder og bekymringer. Nye studier viser, at sociale medier har indflydelse på angst. Vi ved at psykoterapi effektivt kan behandle angst.

Tag en online angst test: Få hurtigt svar helt fortroligt

Forskning viser, at det er muligt at screene personer for angst. Vi ved at hvis man kan svare ja til mange af symptomerne i testen, er det muligt at identificere angst med høj sandsynlighed.

Ved at besvare en række spørgsmål, kan du få indsigt i om du har symptomer på angst. Der kan være årsager til at du ikke har det godt. Første skridt er at mærke efter hvordan du har det i din hverdag. Ting du kan øve dig i at registrere kan være de fysiske symptomer som rysten, svedtendens, hjertebanken, halsen snører sig sammen, trykken for brystet. Dertil kan du prøve at undersøge hvilke følelser du har som fx panik, tristhed, irritation, angst, temperamentsudbrud. Du kan prøve at lægge mærke til hvornår det er værst i din hverdag – er det på job? Hjemme? Når du er ude blandt andre? Er der et særligt tidspunkt på dagen? Prøv at skrive dagbog og se om du kan undersøge symptomerne i din hverdag. Det er første skridt til at lære at håndtere angst.

Online angst test: Et første skridt mod at forstå og tackle din angst

Mange mennesker undrer sig over, at de har fået angst, og det er der nogle gode grunde til. Angst kan både komme pludseligt ovenpå en hændelse – fx en ulykke. Angst kan også komme, fordi du igennem længere tid har været alt for presset og overbelastet. Psyken udvikler ofte angst som et tegn på at noget er for meget, og du har brug for at ændre dine vaner, så der er mere plads til dig. Det er naturligt at udvikle angst som reaktioner på sorg, tab, sygdom, kærestebrud, konflikter, fyringer fra job, eksamensperioder mm. Det kan også være du har haft nogle svære episoder eller livsomstændigheder i din opvækst, det kan være relateret til skolegang, mobning, traumer eller familiemæssige udfordringer, som du ikke har fået bearbejdet. Pludselig kan psyken ikke holde de svære følelser nede, og du udvikler angst. Angst er et tegn på, at du har brug for noget, eller at noget er for meget for dig. Det er vigtigt at lytte til, få behandling, og få en vurdering af dine angstsymptomer.

Forskellige former for angst og symptomer på dem

Der findes mange former for angst: generaliseret angst, agorafobi, social angst, dødsangst, panikangst, socialfobi, enkelfobi. Derudover hænger angst ofte sammen med tilstande som: akut belastningsreaktion, OCD (obsessiv kompulsiv tilstand), tvangstanker og tvangshandlinger, posttraumatisk stresstilstand eller PTSD og tilpasningsreaktion. Det lyder indviklet, men det er reelt grundlæggende det samme: angst som får et forskelligt udtryk. En person med angst udvikler symptomer, som kan være knyttet til steder, begivenheder, personer eller følelsesmæssige tilstande – og disse tanke-, handle- og adfærdsmæssige reaktioner er med til at definere hvilken type angst, der er tale om. Sommetider kan det være noget meget irrationelt eller bizart, som personer får angst for. Det kan være rigtig pinefuldt og endda skamfuldt, hvilket kan være med til at gøre tilstanden værre. Det er imidlertid helt normalt, og vi psykologer ved, at det er ikke “tingen” i sig selv det drejer sig om, for det handler om angst. Det er også derfor personer kan opleve, at de får en frygt for at køre i offentlige transportmidler, eller i en elevator, og pludselig bliver de også bange for at køre i bil, køre på motorveje eller at får en frygt for at flyve. Det er fordi angsten kan flytte sig, og brede sig. 

Psykolog Praksis Mentalt Overskud

Velkommen til Mentalt Overskud psykolog praksis i Lyngby. Vi er 10 psykologer, som specialiserer os i at matche dig med den bedste psykolog, så du får den rigtige hjælp.

Søger du en god psykolog til individuel terapi, parterapi eller psykiatrisk udredning til unge og voksne, er du kommet til det rette sted.

Forskning viser, at psykolog behandling er mest effektiv, når den er skræddersyet til dig. Derfor har psykologerne hos os forskellig metode, speciale og erfaring.

Søger du effektiv psykologhjælp til udredning af ADHD eller terapi og  behandling af angst, depression, stress, ensomhed eller andre udfordringer, som påvirker din mentale sundhed, kan du få hjælp af vores autoriserede psykologer.

Vi anvender evidensbaserede, psykologiske metoder med  dokumenteret effekt baseret på videnskabelig forskning.

add udredning børn

Psykologhjælp uden ventetid - find din psykolog

Professionelle psykologer

8 universitetsuddannede psykologer med hver vores speciale indenfor terapi, psykologisk udredning og behandling

Gratis telefonsamtale

Få 10 min. fortrolig og uforpligtende telefonsamtale med en erfaren psykolog. Personligt match mellem dig og den rette psykolog sikrer effektiv terapi

Psykologer centralt i Lyngby

Psykolog klinik i dit lokalområde på Lyngby Hovedgade. Få minutters gang fra Lyngby Station og tæt på motorvejsafkørslen.

psykolog sygeforsikring danmark sundhed.dk psykolognaevnet

Psykolog praksissens fredfyldte lokaler

Test dig selv - online psykolog test

Global, evidensbaseret psykologisk screening for angst, depression, stress, ADHD, personlighedsforstyrrelse og selvværd. Gratis, tager få minutter, få  svar med det samme. Få en psykolog med speciale indenfor psykiatri, udredning og behandling. Vær sikker på at du får den rette psykologhjælp med personligt match mellem dig og din psykolog.

Mentalt Overskud

Psykolog Lyngby

Kontaktoplysninger:

Tlf. 60 10 00 80

Mail:

kontakt@mentaltoverskud.dk

Adresse: Lyngby Hovedgade 98, 2800 Kgs. Lyngby.