4.0

psykolog five star trustpilot 5

Børn og unge

Støtte til dit barns mentale sundhed

Som forælder er du optaget af dit barns trivsel – i nogle perioder mere end andre. Når bekymringerne rammer, fordi du fornemmer dit barn ikke har det helt godt, kan det give anledning til mange spørgsmål: Har mit barn angst? Er mit barn deprimeret? Hvornår skal jeg søge psykologhjælp til mit barn? Hvor mange krav kan jeg stille til mit barn, når jeg kan mærke det er presset? Den sparring behøver du ikke stå alene med. Hos Mentalt Overskud har vi professionelle psykologer tilknyttet med speciale i børn og unge, som kan hjælpe med at skelne tegn på mistrivsel og almindelige, normale og alderssvarende svære perioder.

Psykolog terapi behandling udredning angst stress depression

Hvad er en børne- og ungepsykolog?

Børne- og ungepsykologer er specialiserede fagfolk, der arbejder med psykologiske problemstillinger specifikt relateret til børn og unge. De forstår de unikke udviklingsmæssige, emotionelle og sociale udfordringer, som børn og unge står over for, og anvender denne viden til at tilbyde skræddersyet støtte. Disse psykologer adskiller sig fra andre psykologer ved deres fokus på barndommens og ungdommens særlige behov, fra tidlig udvikling til teenageår.

Hvad kan en børne- og ungepsykolog hjælpe med?

Børn og unge kan opleve en bred vifte af psykiske udfordringer. Børne- og ungepsykologer tilbyder støtte inden for områder som:

 • Angst
 • Depression
 • Adfærdsproblemer
 • Sociale problemer i venskaber eller mobning
 • Børn af forældre, som skal eller er blevet skilt
 • Mistrivsel i skole eller gymnasie
 • Lav selvværd
 • Psykologisk udredning indenfor ADHD, ADD, autisme 

Vi har psykologer med speciale i disse emner, og står klar til at hjælpe og tage imod jer som familie – herunder lytte og høre både forældre og børns perspektiver. 

ensom svar spørgsmål viden psykolog terapi psykologhjælp

De nye udfordringer i dag

I dag står børn og unge konstant over for nye udfordringer, som er nye i forhold til da deres forældre var samme alder. Mental sundhed blevet et centralt fokusområde for mange familier. Det er vigtigt at anerkende, at psykiske udfordringer ikke skelner – de kan påvirke alle, uanset alder. Denne artikel har til formål at tilbyde dybdegående indsigt i, hvordan en børne- og ungepsykolog kan støtte familier i at navigere disse psykiske udfordringer, med en vægtning af individuelle behov og familiedynamikker.

Gratis psykolog samtale

Ring eller skriv en mail til os, hvis du ønsker hjælp til at vælge den bedste psykolog til dig, eller få svar på spørgsmål om terapi eller udredning hos os.

Psykolog angst

Julie Aasbjerg Andersen

Autoriseret Cand. Psych. og indehaver af Mentalt Overskud

Få viden og redskaber til at støtte dit barn bedst muligt

Ved at søge professionel hjælp, kan perioden med mistrivsel vendes og afkortes. Hurtig hjælp og afklaring kan sikre, at I som familie får den bedste strategi og tilgang, så i sætter ind på den rigtige måde og undgår forværring. Hos en børnepsykolog med speciale i angst eller andre psykiske tilstande hos børn og unge, kan I få redskaber til at samarbejde om hvordan I støtter jeres barn bedst. 

Antallet af børn og unge, der får stillet en psykiatrisk diagnose, er steget med næsten 37% over de sidste 10 år.

Op mod 50.000 børn og unge i Danmark har behandlingskrævende angst.

for dybere at forstå de udfordringer, dit barn står overfor, og planlægge den mest effektive vej frem. Terapiforløbet kan omfatte individuelle sessioner med barnet, fælles sessioner med barnet og forældrene, eller en kombination af begge, alt afhængig af barnets alder, udviklingsniveau, og de specifikke behov og ønsker, som både familien og barnet udtrykker. Behandlingen skræddersyes altid, så den passer bedst muligt til den enkelte, med fokus på at skabe de bedste forudsætninger for positiv udvikling.

Børn og unge som får en diagnose

Omkring 15% af alle børn og unge under 18 år bliver diagnosticeret med en psykisk lidelse. Antallet af børn og unge, der får stillet en psykiatrisk diagnose, er steget med næsten 37% over de sidste 10 år.

Vi tilbyder

1. Gratis 10 min. telefonsamtale med autoriseret psykolog

Gratis 10 min. telefonsamtale med autoriseret psykolog med fokus på at vælge den bedste psykolog til dit barns behov ud fra mor eller fars beskrivelse af barnet og de forventninger I som forældre har til et terapiforløb.

2. Individuelt tilpassede terapiforløb

Vores børnepsykologer har bred erfaring med en række psykoterapeutiske metoder, hvilket sikrer, at vi kan tilbyde den mest effektive støtte tilpasset dit barns unikke behov.

3. Erfarne børnepsykologer

Alle vores psykologer er uddannede på kandidatniveau med særlig ekspertise inden for børne- og ungdomspsykologi. De er meget godt til at skabe kontakt og tillid selv hos børn, som er svære at nå. De skaber et trygt rum, hvor dit barn kan føle sig forstået og støttet.

4. Fleksible terapiforløb

Vi ved, at familiers liv kan være travle. Derfor tilbyder vi fleksible tidsplaner for terapi sessioner, så de kan passe ind i din families hverdag. Nogle af psykologerne tilbyder sene tider og tider i weekenden.

5. Indledende forældresamtale

Indledende forældresamtale: Terapiforløbet begynder med en samtale uden dit barn til stede. Dette giver os mulighed for at forstå dit barns behov bedre og planlægge det mest effektive terapiforløb.

6. Tilpasset behandling

Uanset om dit barn har brug for individuelle sessioner, familieterapi, eller en kombination, tilpasser vi vores tilgang for at opnå de bedste resultater.

7. Dialog og opfølgning

Vi tror på åben kommunikation. Derfor holder vi dig løbende informeret om dit barns fremskridt og justerer terapiforløbet efter behov.

10 gode råd til forældre med børn og unge som har det svært

 • Vær åben og ærlig om dine bekymringer
 • Søg tidligt hjælp
 • Prioriter en psykolog med specialisering i børne- og ungdomspsykologi
 • Forbered barnet på, hvad terapi indebærer
 • Vær aktivt involveret i terapiprocessen
 • Overvej muligheden for familieterapi
 • Søg information og støtte fra pålidelige kilder
 • Vær tålmodig – mental sundhed er en rejse
 • Overvåg barnets fremskridt og trivsel
 • Husk, at det er okay at skifte psykolog, hvis behovet opstår

Hvor mange børn og unge har angst?

Ifølge tal fra Sundhedsstyrelsen og Psykiatrifonden har mod 50.000 børn og unge i Danmark har behandlingskrævende angst.

Psykologer med speciale i børne unge og famlilier

bedste psykolog angst depression terapi ungepsykolog børnepsykolog

Christine Bruun

Cand. Psych.

Jeg brænder for at arbejde med positive forandringer hos mennesker. I terapien har jeg fokus på dig og jeg vil møde dig som menneske først og fremmest.  Læs mere

Målgruppe

Individuel terapi voksne Børn Unge Parterapi Familieterapi Udredning Pårørende Online terapi Supervision

Terapi metoder

Kognitiv adfærdsterapi ACT Acceptance and Commitment terapi MBT Mentaliseringsbaseret terapi Systemisk narrativ terapi

Arbejdstider

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Søndag Sene tider Weekend tider

Sprog

Dansk

Erfaringsområder

Angst Ensomhed Depression Selvværd Tankemylder Arbejdsrelateret stress Gamingafhængighed Vredeshåndtering Parforholdsproblemer Utroskab Skilsmisse Familiedannelse Identitetskrise Stress Kærestesorg Mor barn relation Perfektionisme  Jalousi Sorg Særlig sensitiv Krise ADD ADHD Autisme Søvnproblemer

ISTDP psykolog angst stress depression

Annelie Preuthun

Cand. Psych.

Mit fornemmeste job er at skabe et rum hvor du føler dig velkommen og tryg. Et rum der giver dig mulighed for at blive udfordret og derigennem udvikle dig. Læs mere

Målgruppe

Individuel terapi voksne Unge Udredning Pårørende Online terapi

Terapi metoder

Kognitiv adfærdsterapi ACT Acceptance and Commitment terapi ISTDP intensiv dynamisk korttidsterapi

Arbejdstider

Tirsdag Onsdag Torsdag Søndag Sene tider Weekend tider

Sprog

Dansk

Erfaringsområder

Angst Ensomhed Depression Selvværd Tankemylder Arbejdsrelateret stress Vredeshåndtering Parforholdsproblemer Utroskab Skilsmisse Familiedannelse

Identitetskrise Stress Kærestesorg Mor barn relation Jalousi Sorg Særlig sensitiv Krise ADD ADHD Søvnproblemer Perfektionisme

Psykolog voksne autisme

Mai Ditlevsen

Cand. Psych. Aut. Specialist og Supervisor i klinisk psykologi

Gennem mine mange års erfaring har jeg haft privilegiet af at arbejde med børn, unge og voksne, der har stået over for forskellige udfordringer i deres liv. Læs mere

Målgruppe

Udredning af børn og unge og voksne ADD ADHD Autisme Aspergers Infantil autisme Supervision 

Arbejdstider

Mandag Tirsdag i praksissen og ellers online 

Sprog

Dansk

Terapi metoder

Kognitiv adfærdsterapi MI Den motiverende samtale Eksistentiel psykoterapi DAT dialektisk adfærdsterapi CFT compassion fokuseret terapi MBT mentaliseringsbaseret terapi

Erfaringsområder

Autisme ADHD ADD Angst Relationer Stress Søvnproblemer Vredeshåndtering Kærestesorg Ensomhed Depression Jalousi Familiedannelse Psykoedukation  Parforholdsproblemer OCD Utroskab Misofoni Anoreksi Fobi Krise Mor barn relation Selvværd Identitetskrise Arbejdsrelateret stress Perfektionisme Tankemylder Særlig sensitiv Kompleks PTSD PTSD traumer Tics Spiseforstyrrelse Personlighedsforstyrrelse Selvskade Sorg Skilsmisse IQ test af børn unge og voksne

psykolog børnepsykolog familieterapi

Maria Kivikoski

Cand. Psych. Aut.

Jeg er uddannet psykolog, Cand. Psych., Autoriseret og har en specialist uddannelse i mentaliseringsbaseret terapi (MBT), som retter sig særligt mod børn, unge og deres familier. Læs mere

Målgruppe

Individuel terapi voksne Børn Unge Parterapi Familieterapi Pårørende Supervision Online terapi Undervisning 

Terapi metoder

Kognitiv adfærdsterapi MBT Mentaliseringsbaseret terapi Systemisk narrativ terapi

Arbejdstider

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Sene tider

Sprog

Dansk

Erfaringsområder

Angst Ensomhed Depression Selvværd Tankemylder Arbejdsrelateret stress Gamingafhængighed Vredeshåndtering  Sorg Utroskab  Parforholdsproblemer Skilsmisse Familiedannelse Identitetskrise Stress Kærestesorg Mor barn relation Skilsmisse Jalousi Sorg Særlig sensitiv Krise ADD ADHD Autisme Søvnproblemer PTSD traumer Kompleks PTSD

kognitiv adfærdsterapi psykolog

Markus Jacobsen

Cand. Psych.

Jeg er uddannet psykolog, Cand. Psych. fra Københavns Universitet. I terapien vil jeg altid sørge for at forstå dig på dine præmisser. Læs mere

Målgruppe

Individuel terapi voksne Unge Parterapi Udredning Online terapi

Terapi metoder

Kognitiv adfærdsterapi ACT Acceptance and Commitment terapi Metakognitiv terapi CFT compassion fokuseret terapi

Arbejdstider

Mandag Onsdag Torsdag Fredag Søndag Sene tider Weekend tider

Sprog

Dansk Engelsk

Erfaringsområder

Angst Ensomhed Depression Selvværd Identitetskrise  Tankemylder Arbejdsrelateret stress Parforholdsproblemer Identitetskrise Stress Kærestesorg OCD Misofoni Skilsmisse Spiseforstyrrelse  Perfektionisme Skolevægring Mobning  Fobier Gamingafhængighed Vredeshåndtering  Jalousi Sorg Særlig sensitiv Krise ADD ADHD Selvskade Autisme Søvnproblemer

Psykolog angst

Julie Aasbjerg Andersen

Cand. Psych. Aut.

Jeg er indehaver af Mentalt Overskud psykolog praksis og uddannet Cand. Psych. Læs mere

Målgruppe

Individuel terapi voksne Unge Udredning ADD og ADHD Udredning autisme Udredning personlighedsforstyrrelse IQ test børn unge og voksne Pårørende Online terapi Supervision Undervisning

Terapi metoder

Psykodynamisk terapi ACT Acceptance and Commitment terapi MBT Mentaliseringsbaseret terapi Kognitiv adfærdsterapi

Arbejdstider

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag 

Sprog

Dansk Engelsk 

Erfaringsområder

Angst Ensomhed Depression Selvværd Tankemylder Arbejdsrelateret stress Gamingafhængighed Vredeshåndtering  Personlighedsforstyrrelse Parforholdsproblemer Utroskab Skilsmisse Familiedannelse Identitetskrise Stress Kærestesorg Mor barn relation Jalousi Sorg Særlig sensitiv Krise ADD ADHD Selvskade Autisme Søvnproblemer

IQ test intelligenstest psykolog kognitiv test udredning børn unge voksne

Psykolog praksissens fredfyldte lokaler

Psykolog med speciale i børn og unge

I Danmark kan vi hver dag læse i nyhederne om mental sundhed ofte med særligt fokus på børn og unges trivsel. Det mentale velvære er blevet en central del af vores daglige liv, og vores psykologer står klar til at tilbyde professionel og omsorgsfuld psykologhjælp til børn, unge, og deres familier med kort ventetid. Vores erfarne psykologer har et bredt spektrum af specialer, herunder børnepsykologer og ungepsykologer, der tilbyder psykologhjælp herunder specifik støtte til angst, depression, skilsmisse og mistrivsel i skolen.

Forståelse for den verden børn og unge lever i

Vi forstår de unikke udfordringer, som børn og unge møder i dagens samfund, hvor de sociale medier fylder og sammenligningskulturen får fuld skrue. Det er et hårdt pres, som tidligere generationer i Danmark ikke har oplevet helt på samme måde. Ved at søge psykologhjælp hos en privat børnepsykolog og ungepsykolog kan du sikre dig viden og indsigt i hvordan emner som social angst, gamingafhængighed, Snapchat mm. påvirker børn og unge, og ikke mindst hvordan man som familie skal navigere i denne nye virtuelle verden. Vores tilgang omfatter en dybdegående psykologisk udredning af børn for at identificere kerneårsagerne til angst, depression, eller adfærdsmæssige udfordringer. Dette sikrer, at vi kan tilbyde målrettet psykologhjælp børn og psykologhjælp til unge, der virkelig gør en forskel.

Familieterapi ved skilsmisse

For familier, der navigerer gennem vanskelige tider såsom en skilsmisse, tilbyder vi psykologisk rådgivning og vejledning til forældre hos erfarne familieterapeuter. Familieterapi hos vores psykologer har fokus på at støtte både børn og voksne gennem overgangen, styrke familiens bånd, og fremme en sund emotionel udvikling hos børn. Vi tilbyder skræddersyede forløb, hvor flere psykologer tilknyttes familien, så hver part kan få sit fortrolige rum, hvis der er behov for dette. Ved at kontakte en psykolog i forbindelse med en skilsmisse, har forældre en professionel sparringspartner som har erfaring og viden om udviklingspsykologi og børns trivsel og tilknytning, som kan være en stor lettelse i en svær tid.

Ungepsykolog

Vi har også et særligt fokus på psykologbehandling unge. Vi har både erfarne psykologer, som har mange års erfaring med at have unge i terapi, og yngre psykologer, som forstår den verden unge er vokset op i. Uanset om du har en ung på 13, 16 år eller ældre, kan vi hjælpe med at finde den rette psykolog. Psykologerne hos os er nøje udvalgt til at være gode til at skabe kontakt – selv til børn og unge som er svære at nå. Mange unge i dag kæmper med angst, som vi adresserer og behandler effektivt. Vores tilgang er at være en god psykolog til unge, hvor vi skaber et trygt og støttende miljø, hvor unge kan udtrykke sig frit og finde konstruktive måder at håndtere deres angst, depression, eller selvværdsproblemer. Psykologerne hos Mentalt Overskud forstår vigtigheden af at have en psykolog med speciale i unge, og som kender til både evidensbaseret behandling såvel som trends og forskning omkring den tid vi lever i. Vi ønsker at være den støtte, som unge har brug for, så de lettere kan navigere gennem livets udfordringer.

Psykolog til børn med angst

Vi tilbyder også støtte til specifikke områder såsom angst, lavt selvværd og depression blandt børn og unge, og vores psykologer er uddannede med speciale i unge og børn, hvor angst er en af de mest almindelige psykologiske tilstande, som vi har meget erfaring med at behandle.

Familien som helhed

Parforhold og familiedynamikker er en anden vigtig del af vores praksis. Gennem parforhold psykologi og psykologisk familie terapi tilbyder vi rådgivning og terapi, der styrker relationer og fremmer en sundere familieenhed. Hos Mentalt Overskud er hver psykolog forpligtet til at tilbyde børn hjælp til problemer som lavt selvværd, depression, og angst, som en del af vores holistiske tilgang til at øge mental sundhed. Vores mål er at være en kilde til støtte, vejledning, og håb for børn, unge, og deres familier, der søger en vej fremad mod mental sundhed og trivsel.

Test dig selv - online psykolog test

Global, evidensbaseret psykologisk screening for angst, depression, stress, ADHD, personlighedsforstyrrelse og selvværd. Gratis, tager få minutter, få  svar med det samme. Få en psykolog med speciale indenfor psykiatri, udredning og behandling. Vær sikker på at du får den rette psykologhjælp med personligt match mellem dig og din psykolog.

Hvorfor skal du vælge en psykolog hos os?

jalousi terapi psykolog

Trustpilot

5 star trustpilot terapi psykolog

Hver af vores psykologer bringer et unikt sæt af kompetencer og specialiseringer til bordet. Så uanset hvad du står overfor, kan vi matche dig med den rette specialist. Men det stopper ikke her; hvis du føler, at kemien ikke er rigtig, gør vi det nemt at skifte til en anden psykolog, fordi dit velbefindende er vores prioritet.

Det er enkelt: Vi tror på individuel tilgang. Det betyder, at uanset om du kæmper med ADHD, autisme, angst, depression eller andre psykologiske udfordringer, vil vores evidensbaserede metoder sikre, at du får den bedst mulige støtte. Vores terapeutiske tilgang anerkender forskelligheden i hver person og tilpasser behandlingen derefter.

Mentalt Overskud går ud over traditionel terapi. Vi tilbyder en gratis 10-minutters afklarende samtale for dem, der er usikre på, hvad det næste skridt skal være. Vi engagerer os i at oplyse, vejlede og støtte dig – uanset om du vælger at fortsætte med os eller søger vejledning andre steder.

Vi forstår vigtigheden af nem adgang i den digitale tidsalder. Derfor tilbyder vi online booking, diverse online terapiformer og et væld af ressourcer på vores hjemmeside, lige fra blogindlæg til podcasts, psykologiske tests såsom ADHD-test og selvhjælpsartikler.

Mentalt Overskud

Psykolog Lyngby

Kontaktoplysninger:

Tlf. 60 10 00 80

Mail: kontakt@mentaltoverskud.dk

Adresse: Lyngby Hovedgade 98, 2800 Kgs. Lyngby.