4 ud af 5 stjerner på

psykolog trustpilot 5 stjerner terapi udredning børn unge og voksne

Autisme udredning

Hos Mentalt Overskud psykolog praksis kan du blive udredt for autisme

Velkommen til Mentalt Overskud psykolog praksis hvor vi tilbyder udredning og terapi til personer med autisme herunder aspergers. 

På denne side kan du læse om hvordan en autisme udredning foregår hos os. Vores psykologer er specialiseret indenfor udredning af unge og voksne med autisme. Vi har erfaring fra børne- og ungdomspsykiatrisn, voksenpsykiatrien og privatpraksis. Vi gennemgår alle udredninger sammen og skræddersyr alle vores udredningsforløb, fordi vi er alle forskellige, og det kræver naturligvis en individuel behandling.

Sådan foregår en autisme udredning hos Mentalt Overskud

En udredning består af flere møder, hvor du kommer til vores praksis i Lyngby og bliver stillet relevante spørgsmål, som du svarer på så godt du kan. Du kan bestille tid til den første udredningssamtale her på siden, eller du kan bede os om at kontakte dig via mail eller tlf. Resten af forløbet planlægges sammen med psykologen, når I mødes.

Psykologen har ansvaret for samtalerne, og vil stille dig spørgsmål om din opvækst, dit nuværende liv fx skole, uddannelse, job eller karriere, familie, venner og fritidsinteresser.

Når psykologen har alle de nødvendige informationer, laves en udredningsrapport. I den beskrives udredningsforløbet, hvilke psykologiske undersøgelser der er foretaget, og hvad undersøgelsen viser. I dette tilfælde om der er symptomer på en autisme diagnose. Der kan også være forslag til videre udredning eller behandling.

Du kommer til en tilbagemeldingssamtale hos psykologen, hvor udredningsrapporten gennemgås med dig, og du kan stille spørgsmål. Du får rapporten med dig ved samtalens afslutning, eller du kan vælge at få den tilsendt.

Hvad er autisme, og hvordan påvirker det mennesker?

Autisme er en neurologisk tilstand, der påvirker kommunikation, social interaktion og adfærdsmønstre. Forståelsen af autisme har udviklet sig betydeligt, og vi er her for at sikre, at du får den nødvendige viden og hjælp til at håndtere de udfordringer, du står over for.

Forståelse er nøglen til at give mening til autistiske oplevelser.

Hos Mentalt Overskud har vi ekspertise til at udforske og formidle denne forståelse til vores klienter. Vores erfarne team af psykologer er specialiserede i autisme og har en dybdegående viden om de unikke behov og potentialer, der findes hos mennesker på autismespektret.

Når det kommer til udredning af autisme, er det afgørende at have professionel vejledning. Hos Mentalt Overskud kan vi tilbyde en omfattende udredningsproces, der sikrer nøjagtige diagnoser og klare retningslinjer for, hvordan du bedst kan håndtere og udnytte dine styrker.

Vi bruger avancerede psykiatriske interviews for at evaluere dine individuelle behov og skabe en personlig behandlingsplan, der er skræddersyet til dig.

Psykologen har ansvaret for samtalerne, og vil stille dig spørgsmål om din opvækst, dit nuværende liv fx skole, uddannelse, job eller karriere, familie, venner og fritidsinteresser.

Hvad er autisme? Vigtige fakta, du bør kende til:

Autisme er en neurologisk tilstand, der påvirker kommunikation, social interaktion og adfærd

Tegn på autisme inkluderer vanskeligheder med at forstå og reagere på sociale signaler, gentagende adfærdsmønstre og begrænsede interesser

Autismespektrumforstyrrelser kan variere i sværhedsgrad og symptomer, og hver person med autisme er unik

Forskning viser, at tidlig udredning og intervention kan have en positiv indvirkning på udviklingen af færdigheder og livskvalitet hos mennesker med autisme

Hvordan kan terapi hjælpe, når man har autisme?

 1. Terapi kan hjælpe med at udvikle sociale færdigheder og forbedre kommunikationsevner.
 2. Terapeutisk intervention kan også hjælpe med at reducere angst og håndtere følelsesmæssige udfordringer, der ofte er forbundet med autisme.
 3. Terapi kan lære strategier til at håndtere overfølsomhed over for lyd, lys og andre sensoriske indtryk.
 4. Ved at arbejde med en terapeut kan man lære at forstå og håndtere ændringer og rutiner i hverdagen.
test for ADD psykolog udredning terapi

Vigtigheden af udredning og behandling

 1. Forskning viser, at omkring 1 ud af 54 børn bliver diagnosticeret med autisme.
 2. Autisme er ikke en sjælden tilstand, og det er vigtigt at få en korrekt diagnose og behandling for at opnå bedre livskvalitet.
 3. En professionel udredning kan give dig klarhed om din tilstand og hjælpe dig med at forstå dine styrker og udfordringer.
 4. Terapi kan hjælpe med at øge selvforståelse og selvværd samt give dig redskaber til at navigere i hverdagens udfordringer.

Få støtte til livet med autisme

Psykologerne hos Mentalt Overskud hjælper ofte personer med autisme indenfor områderne: 

 1. Accept og forståelse: Blive accepteret og forstået af andre. Bliv respekteret og anerkendt for dine ønsker, din unikke måde at tænke, opfatte og kommunikere på

 2. Skab social forbindelse: Selvom sociale interaktioner kan være udfordrende for personer med autisme, kan du få meningsfulde relationer og forbindelser. Få hjælp til at kunne opbygge venskaber, danne romantiske relationer og være en del af fællesskaber.

 3. Selvudvikling: Forstå dig selv bedre og lær at udvikle dine individuelle styrker og interesser. Find muligheder for personlig vækst og selvrealisering, hvor du kan udfolde dine talenter og opnå dit fulde potentiale.

 4. Selvstændighed: Bliv  selvstændig i dit daglige liv ved at kunne klare dig selv i daglige opgaver, have et job eller en karriere, og være i stand til at træffe egne beslutninger.

 5. Håndtering af udfordringer: Få strategier og værktøjer til at håndtere de udfordringer, som du oplever. Dette kan omfatte at lære at håndtere sensoriske overfølsomheder, regulere følelser, tackle ændringer og etablere rutiner, samt opnå bedre kommunikationsfærdigheder.

 6. Livskvalitet og trivsel: Få en god livskvalitet og trivsel. Fokus på at nyde livet, føl dig tilfreds og opnå en balance mellem dine individuelle behov og de krav, der stilles af omgivelserne.

Psykologerne hos Mentalt Overskud er her for at støtte personer med autisme i at opnå disse ønsker og behov. Vi tilbyder udredning og terapi, der er skræddersyet til at hjælpe dig med at navigere i livet med autisme og opnå trivsel og balance.

Mød psykolog Natallia som laver autisme udredning og behandling

autisme udredning PTSD personlighedsforstyrrelse psykolog

Hos Mentalt Overskud kan du møde psykolog Natallia, som har mange års erfaring indenfor voksenpsykiatrien med udredning og behandling af unge og voksne med autistiske vanskeligheder.

Læs mere om Natalllia

PPV BØRN PSYKOLOG

Vores hyggelige psykolog praksis er indrettet til at give dig en følelse af tryghed og ro, når du kommer til udredningsmøderne. Psykologen byder på vand, og du kan altid få en pause undervejs, hvis du har brug for det.

Autisme udredning FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster en udredning?

En udredning er individuelt tilpasset dig, og derfor har den ikke en fast pris. Kontakt os for pris.

Kan en psykolog diagnosticere?

Ja det kan vi godt. Psykologer laver udredninger i psykiatrien og vi udreder for lokale psykiatere, som efterfølgende opstarter medicinsk behandling. Udredningen psykiatere og psykologer laver er de samme undersøgelser.

Kan jeg få tilskud til udredning?

Hvis du skal undersøge om du kan få tilskud via Sygeforsikring DK, sundhedsforsikring eller betalt af arbejdspladsen, skal du kontakte de nævnte instanser og spørge dem ad. Få gerne svaret på skrift, og så tager vi en dialog om du selv betaler og får refusion fra din forsikring, eller om vi direkte skal fakturere din arbejdsplads eller forsikring.

Jeg har ikke råd til en udredning, kan jeg få rabat?

Vi har en meget rimelig pris på en fuld udredning. Flere steder koster udredninger mellem 17-25.000,- og vi har allerede placeret os et godt stykke under dette, så flere kan være med. Vi har derfor ikke mulighed for at give yderligere rabat. Vi tilbyder hurtig tid til udredning, og mange er glade for at få afklaring hurtigt.

Hvordan får jeg medicin?

Vi har ikke en psykiater tilknyttet hos os. Når du bliver udredt hos os, får du i afslutningen af forløbet en udredningsrapport med dig, som du kan tage med til fx egen læge eller privatpraktiserede psykiater og drøfte behandling. En psykiater kan symptomerne om det er relevant med medicin for fx at dæmpe angst, OCD eller andre symptomer. Autisme i sig selv kan ikke medicineres.

Kan psykologer udskrive medicin?

Det kan vi ikke, men finder vi ud af at du har ADD eller ADHD, kan du tage udredningsrapporten med til egen læge eller en psykiater og drøfte behandlingsmuligheder

Psykolog