4 ud af 5 stjerner på

psykolog trustpilot 5 stjerner terapi udredning børn unge og voksne

Autisme test voksen fra 16 år

AQ-10 (Adult Version) Autism Spectrum Quotient (AQ)

Global, evidensbaseret screening for autisme hos voksne fra 16 år. National Institute for Health and Care Research

ADHD-test

Autisme test for voksne fra 16 år

Hvis du har spekuleret på, om du måske ligger inden for autismespektret, har du sikkert søgt efter pålidelige testmetoder. En af de mest anerkendte og anvendte test er AQ-10 for voksne fra 16 år og op. Men hvad indebærer denne test, og hvad bør du vide om dens anvendelse og begrænsninger? Læs med her.

Hvad er AQ-10?

AQ-10 står for “Autism Spectrum Quotient”, og som navnet antyder, er det en kvotientberegning. Denne specifikke test er designet til at screene voksne fra alderen 16 år for tegn på autisme. Testen indeholder 10 spørgsmål, der beskæftiger sig med voksness adfærd og præferencer i forskellige situationer.

Hvordan fungerer AQ-10?

Testen består af en række udsagn, som du skal tage stilling til, alt efter hvor godt det passer på dig. For hvert udsagn skal du vurdere, hvor ofte du udviser den beskrevne adfærd. Der er ikke nogen “rigtige” eller “forkerte” svar – det handler om at beskrive din adfærd så præcist som muligt. Når alle spørgsmål er besvaret, beregnes en samlet score. Denne score kan give en indikation af, hvorvidt du kunne have autisme.

Start autisme voksne fra 16 år test her

Du skal besvare de 10 spørgsmål. Testen screener for tegn på autisme. Kan ikke bruges til at diagnosticere dig, men kan give en indikation omkring hvorvidt det er relevant med yderligere udredning. Tal altid med din psykolog eller læge om din mistanke

Hvorfor vælge at lave en screening for autisme på voksne?

1. Simplicitet: AQ-10 er relativt kort og nem at administrere. Du behøver ikke at være ekspert for at besvare spørgsmålene, og det tager ikke meget tid.

2. Videnskabelig validitet: AQ-10 er baseret på solid forskning og er blevet anvendt og anerkendt i mange lande.

3. Din oplevelse er central: Da det er dig, der bedst kender dig selv, giver det mening, at du også er involveret i screeningsprocessen. AQ-10 inddrager dine egne oplevelser og vurderinger, hvilket sikrer en mere nøjagtig vurdering.

parterapi strategier jalousi

VI har flere online tests på siden

Begrænsninger ved AQ-10

Selvom AQ-10 er et nyttigt værktøj, er der visse begrænsninger, du bør være opmærksom på:

1. Screeningsværktøj: AQ-10 er kun et screeningsværktøj. Selvom en høj score kan indikere autisme, bør det ikke bruges som en endelig diagnose. En grundig vurdering af en specialist er nødvendig for at bekræfte diagnosen.

2. Ikke altomfattende: Autisme er komplekst, og ingen test kan fange alle dets nuancer. Der er altid en risiko for falske positiver og falske negativer.

3. Variabilitet: Menneskers adfærd kan variere fra dag til dag. AQ-10 giver et øjebliksbillede og reflekterer måske ikke altid din generelle adfærd.

lavt selvværd psykolog terapi

Alt du behøver at vide om autisme udredning: Top 10 oftest stillede spørgsmål og svar

  1. Hvordan ved jeg, om jeg skal udredes for autisme?

SVAR: Hvis du har bemærket adfærds- eller sociale udfordringer, som du føler kunne være relateret til autisme, kan det være værd at overveje en udredning.

  1. Hvordan starter jeg udredningsprocessen?

SVAR: Det første skridt er ofte at kontakte vores psykologpraksis enten ved at ringe på 60100080, skrive en mail, bruge kontaktformularen nederst på siden eller booke en tid online.

  1. Hvor lang tid tager en autisme udredning?

SVAR: Tidsrammen kan variere, men tager hos os flere sessioner over uger. Inden du starter får du alle praktiske informationer som tid, sted, antal timer, forløb og hvad du kan forvente osv.

  1. Hvad involverer en autisme udredning?

SVAR: Udredningen kan involvere interviews, adfærdsvurderinger, spørgeskemaer, kognitive tests.

  1. Hvordan forbereder jeg mig til en udredning?

SVAR: Det er vigtigt at komme med en åben holdning. Psykologen tager ansvar for samtalen, og styrer hele udredningsprocessen, så du skal blot møde op.

  1. Hvordan vil en diagnose påvirke mit liv?

SVAR: En diagnose kan give klarhed, forståelse og hjælpe til at finde den rette hjælp. En diagnose påvirker ikke din værdi eller potentiale som person.

  1. Hvilke behandlingsmuligheder findes der, hvis jeg får en diagnose?

SVAR: Efter endt udredning tilbyder den psykolog du er udredt hos at du kan starte i samtaleterapi. Det kan være med fokus på at øge din trivsel og livsglæde og bedre kunne acceptere dig selv som du er, og få det liv du ønsker dig.

Er resultatet af udredningen fortrolig?

SVAR: Ja, vi psykologer er underlagt fortrolighedspligt og deler kun oplysningerne med dit samtykke. Vi har ikke lægelige elektroniske journaler, som taler med Sundhed.dk og andre.

  1. Hvad er forskellen mellem autisme og Aspergers syndrom?

SVAR: Aspergers syndrom er tidligere blevet brugt som en diagnose for personer på autismespektret uden betydelige sprogforsinkelser. I mange klassifikationssystemer er Aspergers nu blot betragtet som en del af autismespektret.

  1. Kan voksne blive diagnosticeret med autisme?

SVAR: Ja, mange voksne får diagnoser senere i livet, især hvis symptomerne tidligere er blevet overset eller fejlfortolket.

Universitetsuddannede psykologspecialister hos Mentalt Overskud

Velkommen til Mentalt Overskud psykolog praksis i Lyngby. Vi har flere psykologer tilknyttet praksissen, som kan hjælpe dig med udredning for autisme og tilbyde psykoedukation efterfølgende. Vi er flere psykologer, som specialiserer os i at matche dig med den bedste psykolog, så du får den rigtige hjælp.

Søger du en god psykolog til individuel terapi, parterapi eller psykiatrisk udredning til børn, unge og voksne, er du kommet til det rette sted.

Forskning viser, at psykolog behandling er mest effektiv, når den er skræddersyet til dig. Derfor har psykologerne hos os forskellig metode, speciale og erfaring.

Søger du effektiv psykologhjælp til udredning af ADHD, autisme eller terapi og  behandling af angst, depression, skolevægring eller andre udfordringer, som påvirker dit eller dit barns mentale sundhed, kan du få hjælp af vores autoriserede psykologer.

Vi anvender evidensbaserede, psykologiske metoder med  dokumenteret effekt baseret på videnskabelig forskning.

add udredning børn
Autisme test børn

Mai Ditlevsen
Psykolog Specialist og supervisor

bedste psykolog angst depression terapi ungepsykolog børnepsykolog

Christine Bruun
Psykolog specialist indenfor forældrerådgivning, terapi med børn og unge

psykolog sygeforsikring danmark sundhed.dk psykolognaevnet

Psykolog praksissens fredfyldte lokaler

Læs mere her på siden

Infantil autisme

Angst behandling

ADHD

Mentalt Overskud

Psykolog Lyngby

Kontaktoplysninger:

Tlf. 60 10 00 80

Mail: kontakt@mentaltoverskud.dk

Adresse: Lyngby Hovedgade 98, 2800 Kgs. Lyngby.