4.0

psykolog five star trustpilot 5

Depression behandling

Individuel depressionterapi

Hos Mentalt Overskud tilbyder vi en unik form for terapi, som er specialdesignet til at imødekomme dine personlige behov og udfordringer. Vores erfarne psykologer er her for at hjælpe dig med at forstå dig selv bedre, tackle udfordringer, og opnå større mentalt overskud og trivsel i dit liv.

En proces med refleksion og selvudvikling

Gennem individuel terapi vil du blive guidet gennem en proces med refleksion og selvudvikling. Sammen med din psykolog vil du opnå større selvindsigt og opdage nye måder at håndtere dine udfordringer på. Dette vil udstyre dig med de nødvendige værktøjer til at fremme din personlige vækst og forbedre din livskvalitet. De fleste mennesker har før eller siden tænkt på at starte til psykolog, og det kan man gøre når som helst. Hvis du ikke føler dig tilpas i dit liv, eller har tegn på depression, men ikke ønsker at vente på tid i det offentlige, så kan depressionsbehandling i privat regi være løsningen. Kontakt os i dag, og hør om mulighederne, eller bestil en tid online. Du er i gode hænder, og vil allerede føle dig lettet om lidt, hvis du tager de første skridt.

Skræddersyet støtte til din personlige udvikling

Vi forstår vigtigheden af at have det rigtige støttesystem, og det er derfor, vi fokuserer på at give dig den skræddersyede støtte, du har brug for. Vores tilgang sikrer, at terapiforløbet er tilpasset til dine unikke behov og udfordringer, hvilket skaber en solid platform for din personlige udvikling.

Depressionstyper

Depression kan manifestere sig i forskellige former, hver med unikke karakteristika:

Melankolsk depression

Denne type er kendetegnet ved konstant hæmning af tanker, følelser og bevægelser, samt manglende appetit og søvn.

Atypisk depression

Her oplever individer svingende følelser, overfølsomhed over for omgivelserne og øget appetit og søvn.

 

Graden af depression

Depression kan variere fra let til moderat til svær. Selvom let depression kan føles pinefuld, er det muligt at fortsætte en normal hverdag, mens moderat og svær depression kan forstyrre dagligdagen markant.

Du kan tage en test her på siden, hvor du får mere viden om dine symptomer på depression svarer til en Let depression, moderat depression eller svær depression.

Symptomer på depression

Symptomerne på depression kan variere fra mild til svær. De mest almindelige symptomer inkluderer:

– Vedvarende følelser af tristhed eller tomhed

– Følelse af håbløshed eller pessimisme

– Irritabilitet

– Mangel på energi eller følelse af træthed

– Søvnproblemer, såsom søvnløshed eller oversove

– Ændringer i appetit eller vægt

– Svært ved at koncentrere sig eller træffe beslutninger

– Tanker om død eller selvmord

Det er vigtigt at søge professionel hjælp, hvis du eller en elsket oplever symptomer på depression.

Work-life balance

Der kan være mange grunde til at du har de symptomer du har, og det kræver en sundhedsfaglig professionel som en psykolog eller en læge for at vurdere om du eller en af dine nærmeste har en depression.

Guide til håndtering af depression

Depression er en svær tilstand at komme sig over uden hjælp, og kan tage længere tid, hvis man vælger at klare det selv. Dog er der forskellige ting du selv kan gøre, som har dokumenteret effekt på depressionstilstande i let til moderat grad:

Psykoterapi

Individuel terapi, gruppe terapi, og familie terapi er alle værdifulde redskaber i behandlingen af depression. Ved Mentalt Overskud tilbyder vi en række terapeutiske metoder tilpasset hver enkelts behov. Terapi har dokumenteret effekt til behandling af terapi, og vil i de fleste tilfælde være det første skridt til at få det bedre, før medicin og andre tiltag overvejes.

Livsstilsændringer

Sund kost, regelmæssig motion, og tilstrækkelig søvn kan også bidrage til forbedring af symptomer på depression.

Medicinsk behandling

Antidepressiv medicin er almindeligt brugt til at behandle symptomerne på depression. Denne dialog tages med privatpraktiserende læge hvis du ønsker dette.

Depression er en udfordrende tilstand, men med den rette behandling og støtte er bedring mulig. Hos Mentalt Overskud er vi her for at hjælpe dig på din vej mod bedring og tilbyde den støtte, du har brug for.

Terapi psykoterapi psykolog mental sundhed løsninger håb positiv livskvalitet

Depression er en smertefuld tilstand at kæmpe med, som påvirker millioner af mennesker verden over. Det er en tilstand, der går ud over simpel tristhed og kan have en dybtgående indflydelse på en persons livskvalitet. Hos Mentalt Overskud, er vi dedikerede til at tilbyde støtte og behandling til dem, der er ramt af depression. I denne artikel vil vi udforske forskellige aspekter af depression, fra symptomer og typer til effektiv behandling.

Psykologer med speciale i depression

Vores erfarne psykologer har ekspertise inden for en bred vifte af områder, herunder angst, depression, stress, traumer, relationelle udfordringer og personlig udvikling. De vil bruge deres professionelle viden og erfaring til at skabe et terapiforløb, der er skræddersyet til dine specifikke behov.

Vi forstår, at det kan være svært at tage det første skridt mod individuel terapi. Men ved at vælge at investere i din mentale og følelsesmæssige sundhed tager du en vigtig beslutning om at tage vare på dig selv og dit velbefindende. Vores psykologer er her for at støtte dig og hjælpe dig med at genopbygge dit mentale overskud og trives i dit liv.

psykolog uden ventetid

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Hvis du er interesseret i individuel terapi og ønsker at vide mere om vores tilbud og tilgange, er du velkommen til at kontakte os. Vi står klar til at besvare dine spørgsmål og hjælpe dig med at træffe den bedste beslutning for dit velbefindende.

IQ test intelligenstest psykolog kognitiv test udredning børn unge voksne

Hvorfor skal du vælge en psykolog hos os?

jalousi terapi psykolog

Trustpilot

5 star trustpilot terapi psykolog

Hver af vores psykologer bringer et unikt sæt af kompetencer og specialiseringer til bordet. Så uanset hvad du står overfor, kan vi matche dig med den rette specialist. Men det stopper ikke her; hvis du føler, at kemien ikke er rigtig, gør vi det nemt at skifte til en anden psykolog, fordi dit velbefindende er vores prioritet.

Det er enkelt: Vi tror på individuel tilgang. Det betyder, at uanset om du kæmper med ADHD, autisme, angst, depression eller andre psykologiske udfordringer, vil vores evidensbaserede metoder sikre, at du får den bedst mulige støtte. Vores terapeutiske tilgang anerkender forskelligheden i hver person og tilpasser behandlingen derefter.

Mentalt Overskud går ud over traditionel terapi. Vi tilbyder en gratis 10-minutters afklarende samtale for dem, der er usikre på, hvad det næste skridt skal være. Vi engagerer os i at oplyse, vejlede og støtte dig – uanset om du vælger at fortsætte med os eller søger vejledning andre steder.

Vi forstår vigtigheden af nem adgang i den digitale tidsalder. Derfor tilbyder vi online booking, diverse online terapiformer og et væld af ressourcer på vores hjemmeside, lige fra blogindlæg til podcasts, psykologiske tests såsom ADHD-test og selvhjælpsartikler.

Læs mere på siden:

  1. Vinterdepression

  2. Ensomhed
  3. Stresshåndtering: Lær mere om, hvordan individuel terapi kan hjælpe dig med at håndtere stress og finde balance i dit liv.

  4. Angstbehandling: Opdag vores effektive tilgange til behandling af angst og få redskaber til at håndtere dine angstsymptomer.