4 ud af 5 stjerner på

psykolog trustpilot 5 stjerner terapi udredning børn unge og voksne

Hvad er årsagerne til angst?

Mange mennesker har på et eller andet tidspunkt i deres liv følt sig bange, for det er en naturlig reaktion på en reel eller oplevet trussel. Men hvad er angst egentlig? Flere og flere personer kæmper med symptomer på angst, og der kan være mange årsager til angst i folks liv. Angst symptomer som tankemylder, hjertebanken, uro, søvnbesvær kan gøre, at du ikke længere kan nyde livet, og koncentrere dig om de gode ting ved tilværelsen. Angst kan have mange årsager: stress, overbelastning, skyldes en svær fortid osv. For at slippe angsten er det ofte nødvendigt at finde ud af hvad det handler om – og sommetider er det ikke muligt alene. Psykologsamtaler kan hjælpe med at komme af med angst på en tryg og rolig måde.

Angst behandling

Der findes flere angst typer, generaliseret angst, social angst, panik angst, fobier, stressudløst angst mv. Mange danskere får en angst diagnose enten hos egen læge eller hos en psykiater. Angst behandling kan være forskellig afhængig af hvad man selv ønsker. Er det meget invaliderende at lide af angst, kan man få medicin, som lægger en dæmper på tankerne, og kan give noget ro. Medicin bør ikke stå alene, da det ikke kan løse årsagerne til de angst symptomer der opleves.

Hvad skal man gøre når man har angst?

Behandling for angst kan ske hos en psykolog, hvor man får hjælp til at håndtere angst. Ved at tale om spørgsmål som fx: Hvordan starter angst? Hvad udløser et angstanfald? Hvordan føles angst? Hvor lang tid tager angst? Kan angst være farligt? kan man finde frem til sin helt egen forståelse, som i sig selv som oftest dæmper angsten. Frygt og angst er naturlige reaktioner. Vores krop og psyke prøver at fortælle os noget, og sammen med psykologen er det muligt at undersøge hvad det hele handler om, så man ikke er alene med det.

Alle kan få angst

Angst hos børn kan få et meget forskelligt udtryk og vise sig på mange måder. Står man som forælder med en mistanke om at ens barn har angst, er det en god idé at kontakte en professionel, som kan drøfte sin bekymring med. Mange mennesker er bekymrede for, at hvis man taler om det svær, bliver det værre. Det er korrekt, at det i starten kan føles mere angstprovokerende, at tage hul på tanker og følelser. Der kan være en kort forværring, men til gengæld hjælper det, at få talt om årsagerne og symptomerne, så man ikke går alene med sin frygt. Vælger man ikke at tale om det, kan man risikere det bliver værre. Er du i tvivl om du har angst, er det helt forståeligt, for det er sjældent muligt at give sig selv en diagnose. Kontakt egen læge og få en snak, eller kontakt en psykolog og få en fortrolig, afklarende samtale om din situation, dine muligheder for at få det bedre.

Kontakt

Hvis du vil bestille en tid til terapi eller har spørgsmål, så er du meget velkommen til at sende en besked til mig via formularen nedenfor. Jeg vil forsøge at svare dig indenfor to arbejdsdage.

add udredning børn