Mindfulness

- ro og bevidsthed i en kompleks verden

Her på siden kan du læse om mindfulness terapi, som er en af de psykoterapeutiske metoder nogle af psykologerne hos Mentalt Overskud arbejder med. Du får en guide med metoden, så du kan overveje om denne type psykologbehandling er noget for dig. Få en dybere forståelse af, hvordan metoden kan hjælpe dig med at tackle psykiske udfordringer. Du er velkommen til at kontakte os for en tid hos en psykolog, som har denne metode som speciale. 

Nærvær, ro og bevidsthed i en travl verden

Mindfulness handler om at være til stede i nuet – med åbent sind, uden at dømme, og med fuld opmærksomhed på det, der sker her og nu. Det lyder enkelt, men i en hverdag præget af tankemylder, krav, skærme og konstante input, kan det være en udfordring at stoppe op og bare være. Mindfulness er både en livsindstilling og en praktisk metode til at håndtere stress, uro, angst og indre pres. Ved at øve dig i at vende opmærksomheden mod nuet, kan du skabe mere klarhed, ro og balance – og styrke evnen til at regulere tanker, følelser og kropslige reaktioner. Hos Mentalt Overskud integrerer vi mindfulness i samtaleterapi, psykoedukation og individuelle forløb – både som en selvstændig tilgang og som supplement til andre metoder.

Hvad er formålet med mindfulness?

Formålet med mindfulness er at: reducere stress, uro og overbelastning, styrke selvregulering, nærvær og koncentration, skabe en mere venlig og accepterende indstilling til dig selv og andre, øge kontakten til kroppen og nuet, mindske automatiske reaktioner og øge valgfriheden i dine handlinger. Mindfulness bygger på videnskabeligt dokumenterede metoder og anvendes i dag i mange former for terapi, sundhedsfremme og behandling. Det er ikke nødvendigt at meditere i timevis – selv små øjeblikke af nærvær kan gøre en forskel.

Hvem kan have gavn af mindfulness?

Mindfulness bruges også i forløb med børn og unge, hvor teknikkerne tilpasses alderen. Det kan være en værdifuld metode til at håndtere uro, præstationspres eller følelsesmæssige udfordringer. Mindfulness er relevant for dig, der:

Hvordan foregår et mindfulness-baseret forløb?

Et forløb med mindfulness hos os kan bestå af: introduktion til de grundlæggende principper bag mindfulness, praktiske øvelser, fx åndedrætsfokus, bodyscan og mindful bevægelse, samtaler om oplevelser, mønstre og indsigter i forbindelse med øvelserne, refleksion over, hvordan mindfulness kan bruges i hverdagen. Du lærer at møde dine tanker og følelser med en mere accepterende og undersøgende tilgang – i stedet for at forsøge at fjerne eller bekæmpe dem. På den måde opstår en større indre frihed og robusthed. Mindfulness kan både indgå som et forløb over flere uger eller som en del af individuelle terapisamtaler – alt efter dine behov og ønsker.

vredeshåndtering psykolog terapi hjælp temperament emdr kognitiv terapi

Mindfulness hos Mentalt Overskud

Hos Mentalt Overskud tilbyder vi mindfulness-baserede samtaler, øvelser og forløb med afsæt i både psykologi og hjerneforskning. Vi integrerer metoden i vores individuelle terapi, forældrevejledning og støtte til børn og unge, når det giver mening i forhold til problematikken. Vores psykologer har erfaring med at undervise og guide i mindfulness – med fokus på at tilpasse til det enkelte menneske. Vi arbejder ikke med dogmer, men med levende opmærksomhed og respekt for din proces. 

Når du ønsker ro, klarhed og kontakt

Mindfulness er ikke en hurtig løsning – men en vej til at leve med større nærvær og bevidsthed. Den kan hjælpe dig med at navigere i en kompleks verden, finde ro midt i uro, og skabe kontakt til det, der virkelig betyder noget for dig. Hos Mentalt Overskud hjælper vi dig med at finde ind til det stille punkt i dig selv – og støtte dig i at bære det med ind i hverdagen.

Psykologer der tilbyder mindfulness terapi hos Mentalt Overskud

Autoriseret psykolog Ulla

Psykolog Ulla

Psykolog Ulla Kunøe Autoriseret Cand. Psych. Jeg er autoriseret psykolog og har bred erfaring indenfor voksenområdet både som klinisk psykolog

Læs mere »

Læs om vores andre psykoterapeutiske metoder her: