4 ud af 5 stjerner på

psykolog trustpilot 5 stjerner terapi udredning børn unge og voksne

Hvad er metakognitiv terapi?

Metakognitiv terapi i Lyngby

Metakognitiv terapi er en nyere psykologisk metode, som er nem at lære, og har god effekt på visse problematikker. Metoden er meget konkret, og kan hjælpe personer med at få styr på tankerne, så tankerne ikke kører i ring. Metakognitive øvelser danner rammen om terapien med træning mellem sessionerne.

Hos Mentalt Overskud bruger vi ikke en specifik psykoterapeutisk metode, men anvender de psykologfaglige teknikker, strategier og fremgangsmåder som passer til den person vi taler med.

Vi anvender metakognitiv metode, når det giver mening i den kontekst vi er i sammen med klienten.

Metakognitiv metode er en terapeutisk tilgang til behandling af psykologiske lidelser som angst og depression, hvor terapeuten opfordrer klienten til at undersøge sine overbevisninger og vaner med et fokus på at blive mere bevidst om deres virkninger. Det involverer at lære kognitive strategier. Disse teknikker hjælper patienterne med at bevidstgøre deres tanker og overbevisninger, hvilket øger deres selvregulering og selvindsigt, samt forbedrer deres evne til at håndtere stress og følelsesmæssige udfordringer.

Metoden stiller krav til at man lærer teknikker og øvelser og træner sin hjerne til at tænke anderledes. Ikke alle synes det passer til dem. Det er helt iorden. Heldigvis tilpasser vi os fleksibelt til alle. Vores psykologer har hver især specialiseret sig indenfor forskellige psykoterapeutiske metoder, og du kan få hjælp til at blive matchet med den psykolog og metode, der passer specifikt til dig og de udfordringer du står med.

Hvordan kan metakognitiv terapi hjælpe?

Metakognitiv terapi motiverer mennesker til at forstå sig selv og deres tanker bedre, så de kan opnå mål og drømme. Gennem en proces kaldet ‘metakognition’, lærer du at reflektere over dine tanker, følelser og adfærd for at forstå deres årsag og foretage nødvendige ændringer.
 
Metakognitiv terapi er designet til at øge selvforståelse og self-reflection, som alle er en afgørende del af et vellykket og velbalanceret liv. Denne terapi, som er blevet anvendt i mange årtier, hjælper også med at håndtere stress, angst og depression. Det kan hjælpe med at opnå et mere afbalanceret liv.
 
Hvis du overvejer at se om metakognitiv terapi kan hjælpe dig i dit liv, kan du få tid hos os. Book en terapisession for at se hvordan metakognitiv terapi kan hjælpe dig med at forstå dig selv bedre og foretage de nødvendige forandringer for at nå de mål, du har sat for dig selv.
add symptomer

Anbefalet læsning om metakognitiv terapi

Bogen “Metacognitive therapy for anxiety and depression” introducerer et banebrydende terapikoncept, der omhandler metakognitive processer – kognitive processer, der involverer tanker om tanker.

Konceptet beskriver hvordan mental sundhed påvirkes hvordan vores tanker påvirker vores følelser. Metakognitiv terapi handler om at bringe balance mellem overvågning af tankeproces, selvforståelse, regulering af følelser og adfærdskontrol.

Metakognitiv terapi blev introduceret af to psykologer, Adrian Wells og Georgius Renner. Det er en terapi, der hjælper personer med angst og depression gennem en kombination af følelsesmæssig tillid, opmærksomhed på negative selvopfattelser og støtte til udvikling af fleksible tanker og adfærd.

Metakognitiv terapi har vist sig at være en effektiv metode til at reducere symptomer på angst og depression.

metakognitiv terapi

Om Mentalt Overskud Psykolog Praksis

Hos os får du professionel og kompetent psykologhjælp. Vi hjælper dig med at finde den rette psykolog, som du har kemi med. I samtaleterapien arbejder vi sammen om at finde ud af hvad der skal til for at du opnår bedre mental sundhed. Hos en psykolog handler det om at få konkrete redskaber til at håndtere udfordringer, livsvilkår og svære følelser som angst, stress eller sorg, men også at øge dit bevidsthedsniveau. Du ved sikkert godt, hvad du synes er svært, men alligevel kan det føles umuligt at ændre. Du har tænkt på dine problemer i lang tid, og har gjort forsøg på at ændre tanker, handlinger og vaner uden tilstrækkelig eller kun kortvarig effekt. Igennem terapien med en god psykolog, der skræddersyr dit forløb med dig, kan du opnå bedre forståelse af de dybereliggende årsager til dine udfordringer og opnå bedre livskvalitet og større glæde i hverdagen.

Vi er alle universitetsuddannede psykologer og har mange års erfaring indenfor det terapeutiske felt. Vi har valgt at etablere en professionel psykologpraksis, hvor vi løser vanskelige og komplekse problemstillinger.

Vores psykologafdeling i Lyngby dækker et stort geografisk område fra København til Hillerød. Vi har klienter i hele verden via krypteret og sikker online psykolog løsning.

Det skal være nemt, fortroligt og bekvemt at få professionel og tilpasset psykologisk hjælp. Vi tilbyder både kortvarig og længerevarende psykologisk behandling og flere psykoterapeutiske metoder som fx metakognitiv terapi, kognitiv adfærdsterapi, narrativ systemisk terapi, mentaliseringsbaseret terapi og andre effektive psykologiske metoder.

Vi har flere psykologer, der er specialister indenfor områder som angst, ADHD, depression, traumer, parterapi, psykiatri, udredning, OCD, PTSD, personligheds forstyrrelse mm. Vi tilbyder individuel terapi, pårørende samtaler, parterapi mv., og du kan vælge om du ønsker en mandlig psykolog, eller en kvindelig psykolog alt efter om du har en præference i den forbindelse.

Vi psykologer forpligter os til at hjælpe dig med at få bedre overblik, få motivation, få mere energi, større indsigt og forudsætning for at indgå i for sunde forhold til andre og fremme personlig udvikling.

Hos os får du specialiseret og professionel psykoterapi, som er baseret på tillid, engagement og effektivitet. Terapien virker, fordi vi tilpasser den til dig. Vi mener at den bedste psykolog, er den psykolog som ved noget om de udfordringer du har og den psykolog du har kemi med, og føler du kan tale godt med.

Gratis psykolog samtale

Ring eller skriv en mail til os, hvis du ønsker hjælp til at vælge den bedste psykolog til dig, eller få svar på spørgsmål om terapi eller udredning hos os.

Psykolog angst

Julie Aasbjerg Andersen

Autoriseret Cand. Psych. og indehaver af Mentalt Overskud