4 ud af 5 stjerner på

psykolog trustpilot 5 stjerner terapi udredning børn unge og voksne

Har jeg en depression?

Hvordan ved jeg om jeg har depression?

Depression er efterhånden et begreb de fleste har hørt om. Det kan endda være du kender nogen, der har haft depression. Det kan være, når du selv har haft en dårlig dag eller uge og har spurgt dig selv: Er jeg ved at få depression? Men hvad er egentlig forskellen på at have det skidt og at være deprimeret?

 

Humør

Humør er noget der kan skifte meget fra dag til dag, time til time. Det er helt normalt. Hvis du oplever at være i dårligt humør fordi livet lige har givet dig en mavepuster, det kan være du lige er blevet opsagt eller har mistet et nært familiemedlem, vil du højest sandsynligt opleve et dyk i dit humør. Det vil være helt forventeligt og ikke i sig selv et tegn på depression. Hvis du derimod er gennemgående i dårligt humør hver dag, uden undtagelse, hvis nye oplevelser ikke kan få dit humør til at blive bedre eller vende tilbage til udgangspunktet, og hvis du har haft det sådan i flere uger, kan det være du er ved at blive deprimeret.

 

Aktivitetsniveau

Nogle gange, når man er i dårligt humør, mister man lysten til at lave noget som helst. Det kan være du har prøvet at aflyse en aftale, ikke fordi du af praktiske årsager var forhindret i at komme, men fordi du var i så dårligt humør, at du tænkte, du ikke ville få noget ud af det. Vi oplever alle sammen at have den slags dage. Men hvis der begynder at tegne sig et mønster, hvor du kan se, at du generelt trækker dig fra sociale aktiviteter, ser nære venner sjældnere og sjældnere, sygemelder dig fra arbejde uden at du fysisk fejler noget, eller ikke får lavet særligt meget andet end at bare at ligge og stirre ud i luften derhjemme, så kan det være tegn på en begyndende depression

 

Dårlige dage og negative spiraler

Vi har alle sammen dårlige dage, perioder hvor vi føler os stressede, bliver let irriterede og kæmper for at finde lyspunkter i tilværelsen. Hvis du oplever at befinde dig midt i en sådan periode, er du ikke nødvendigvis deprimeret. Hvis du derimod oplever at være fanget i en negativ spiral, et hul du kommer længere og længere ned i, hvor dårligt humør, træthed og initiativløshed er på vej til at blive altoverskyggende, og hvor det påvirker den måde du lever dit liv på, så kan det være en god ide at tage kontakt til en professionel, før det bliver mere omsiggribende. Selvom det til tider kan føles som om det aldrig kan blive godt igen, er der rigtig mange der oplever at et terapeutisk forløb kan hjælpe dem til at finde deres gamle livsglade jeg igen. Hos Mentalt Overskud i Lyngby har vi gode erfaringer med at terapi kan stoppe negative spiraler af lavt humør og lavt aktivitetsniveau og gøre mennesker i stand til at genfinde alt det der gør livet fedt.

Kontakt

Hvis du vil bestille en tid til terapi eller har spørgsmål, så er du meget velkommen til at sende en besked til mig via formularen nedenfor. Jeg vil forsøge at svare dig indenfor to arbejdsdage.

add udredning børn