4.0

psykolog five star trustpilot 5

Hvordan finder man sin identitet?

Mange mennesker synes det kan være en udfordrende proces, at finde ud af hvem de er, og den proces er kun blevet mere kompleks gennem tiden. Ikke alene er det en rejse de fleste unge gennemgår, når de er på fra fra ung til voksen, men det bliver også mere og mere almindeligt at genoverveje sig selv, evaluere sit liv, sine valg og sin identitet løbende gennem livet. Det kan være hård at gå med de tanker alene, og man kan have behov for en sparringspartner, der på en ikke-dømmende måde kan tilbyde nærvær, lytning og samtale om de problematikker, der fylder i livet, som omhandler identitet.

Vi har både erfarne og yngre psykologer med hver sine forudsætninger for at følges med dig, når du føler du er på gyngende grund i dit liv, og har brug for en hjælpende hånd.

Du er velkommen hos os, og vi vil gerne høre hvad du har på hjerte i et fortroligt rum.

den bedste psykolog

Terapi kan hjælpe

Mange starter i terapi, for at finde ind til sig selv, og det kan være trygt at følges med en psykolog på rejsen, som kan guide lidt. Du er velkommen hos os, hvis du har brug for en hjælpende hånd.

jalousi terapi psykolog

Hvad er identitet?

Indenfor psykologiens verden er identitet er en sammensat størrelse, og ikke fast – den kan ændre sig gennem livet og via de livsvalg, kriser og oplevelser vi gennemgår. Identitet er kort sagt “den du er”. Det kan handle om hvem du er, hvor du kommer fra, hvilken kultur, ideologi, social gruppe eller fagområde du tilhører.

Identitet er "den du er"

Identitet handler om hvordan du opfatter dig selv. Det handler om din forbundethed til andre mennesker, steder eller holdninger, som betyder meget for dig. Identitet kan også identificeret som noget der er konstant over tid (Erikson) eller noget som kun findes og er konstrueret af de relationer vi indgår i (Gergen). 

Hvordan finder jeg min identitet?

Det kan være en spændende proces, men også angstprovokerende. Løsningen er enkel, men ikke nem. Du skal udforske dig selv og dit liv lidt ad gangen – kaste dig lidt ud i nye oplevelser og situationer og mærke efter hvordan det føles.

 

Hvem er jeg

Hvad har jeg brug for? Hvad har jeg lyst til? Hvad er godt for mig? Hvor føler jeg mig hjemme? Hvad elsker jeg? Hvad vil jeg?

Du skal nok finde svarene, du må prøve dig frem