Psykolog Praksis Mentalt Overskud
Lyngby Hovedgade 98, 2800 Kongens Lyngby
+45 60100080
julie@mentaltoverskud.dk
Er du forælder til en ung i mistrivsel, eller er du ung og leder efter en god psykolog? Så er du landet det rette sted. Vi har flere psykologer, og vi tror på den gode kontakt har størst betydning for at få det bedre og få smilet og glæden tilbage.
Vi har erfarne psykologer og yngre psykologer, som ved hvad det vil sige, at være ung i dag. Mange unge foretrækker, at tale med en yngre psykolog, da de føler sig forstået og det er et alternativ til “endnu en voksen” i deres liv. Psykologerne er færdiguddannede og flere års erfaring med terapi, og de modtager supervision og faglig sparring hos erfarne psykologer.
Du kan ikke bruge lægehenvisning hos os. Til gengæld kan du bruge sundhedsforsikring og er du medlem af Sygeforsikring Danmark kan du få op til 300,- i tilskud pr samtale.
Vi tilbyder
Læs mere om psykologhjælp til unge
Få 10 min. afklarende telefonsamtaler med en erfaren psykolog med henblik på anbefaling af psykolog. Det er svært at finde den bedste psykolog til en ung, men vi kan med faglig sikkerhed vejlede og rådgive. Fordi vi er flere psykologer med hver sin metode, kan vi matche klient og psykolog. Vores metoder er bl.a. metakognitiv terapi, kognitiv adfærdsterapi, systemisk narrativ terapi, psykodynamisk terapi, mentaliseringsbaseret.
Vores psykologer har god erfaring med unge, og kan skabe kontakt til de unge – selv dem der er svære at nå.
I Mentalt Overskud har vi to yngre psykologer, Markus og Rebekka, der er “med på beatet” hvad angår sociale medier mv., og som har en dybdegående forståelse for hvad unge står med af udfordringer i dag.
Vi tilbyder terapi og psykologhjælp til unge med symptomer på angst. Har du mistanke om at dit barn har angst, eller er du ung og leder efter en psykolog at tale med, så kan du finde en psykolog hos os. Vi har en gratis angst test her på siden, som du kan tage, for at blive mere afklaret. Læs mere om angst her:
Som ung kan følelser af tristhed, ensomhed eller depression være meget almindeligt. Er følelserne forbigående, og kan den unge deltage i sin hverdag, kan det være tilstrækkeligt med åben dialog og fokus på tid med familie og tid til nærvær. Går tristhed over i en mere permanent tilstand eller svingende tilstand af nedsat energi, interesse og motivation, fravær, isolationstendens, dårligt selvværd mv., er det centralt, at tale med en fagperson om udfordringerne.
Vi tilbyder terapi og psykologhjælp til unge med symptomer på depression. Vi har en gratis depression test her på siden, som du kan tage, for at blive mere afklaret. Læs mere om depression her:
Ung og brug for at tale med nogen? Kontakt Børnetelefonen her
Det kan være svært at finde den rette balance mellem krav og pres i en opdragelsesmæssig kontekst – især forældre synes det er svært at vurdere hvornår de stiller gode, relevante og sunde krav til deres børn, og hvornår de skal sætte kravene ned, hvis den unge har det svært. Den dialog vil altid være individuel, men vores psykologer har mange års erfaring med at skabe kommunikation og danne rammer i familier. Med en psykolog til stede i samtalen, bliver dialogen mere konstruktiv og løsningsorienteret med respekt for alles behov og meninger.
Det kan være svært at vide hvornår unge har behov for plads, og hvornår de har behov for samtale og tid med familien.
Vores bedste råd er, at I taler sammen om det. Er dialogen gået i hårdknude, kan en psykolog hjælpe med at løse konflikter, vejlede og facilitere en dialog, så I opnår kontakt og samarbejde. Psykologen kan hjælpe med at vurdere behov for terapi til den unge, eller om familieterapi er vejen frem.
Ting går ikke væk, hvis man undlader at give dem fokus. Naturligvis går visse ting over af sig selv, men hvis du som forældre har været bekymret længe, eller er blevet meget bekymret, skal du lytte til din intuition. Du kender dit barn bedst, og føler du at der er noget galt, skal du handle på den følelse. Det er det vores klare anbefaling, at du får situationen vendt med en fagperson.
Det er for de flestes vedkommende svært at undgå en periode uden følelse af ensomhed. Især for unge kan den følelse være stærk, opstå pludseligt og slå den unge ud af kurs. Det kan være smerteligt at opleve, og svært at forstå, hvis den unge faktisk har mange venner og er aktiv i sociale fællesskaber. At føle sig ensom er altid en vigtig følelse at lytte til, og skal aldrig slås hen eller bagatelisseres. Ensomhed hos unge kan handle om mange ting, og det kan være en god idé, at tale med en psykolog om hvad der bidrager til ensomhedsfølelse og hvad der hjælper.
Det kan være mere forvirrende end hjælpsomt at tale med sit netværk om sine bekymringer. Det rareste er ofte, at de blot lytter og tilbyder en følelsesmæssig og måske endda praktisk støtte. Det er desværre ikke altid tilfældet. Ofte giver folk mange råd, og kommer til at fortælle om deres egne erfaringer. Det kan også være hjælpsomt, men det fjerner måske ikke helt bekymringen, for har de nu ret i deres vurderinger? Måske siger forskellige personer endda også forskellige ting, og så er man helt på den.
Psykolog står klar til en afklarende telefonsamtale om unge og mistrivsel, eller du kan booke en samtale hos en af vores psykologer lige her: