Depression

Kan man have en depression, når man passer sit job, studie og daglige aktiviteter?

Svaret er: Ja det kan man godt.

Hvis du er en pligtopfyldende person, og der fra omverdenens side er store krav til dig, kan du godt lykkes med at undertrykke den måde du reelt har det på. På sigt kan det medføre en følelse af stress og udbrændthed, hvis du ikke passer på dig selv, stopper op og finder ud af hvad du har behov for. Det kan vi hjælpe dig med, hvis du føler du selv har svært ved at passe på dig selv, og ikke længere kan mærke hvad du har brug for og lyst til.

Tegn på depression

Herunder er nogle tegn du skal være opmærksom på, når du skal afgøre om du måske skal skrue lidt ned, eller har behov for professionel hjælp. Det er altid en god idé at tage en snak med sin læge. Du kan også vælge at kontakte os, vi hjælper gerne med at vurdere om psykologsamtaler er noget du kunne have gavn af. Det kan være svært at afgøre om man har en depression eller om man bare er inde i en dårlig periode, hvor man føler sig mere trist. Derfor er det en god idé at tale med nogle fagpersoner om situationen, fx har lægen et spørgeskema, som screener for depression, og har det vist sig her, at du har mange symptomer på depression, vil lægen som regel også anbefale, at du opstarter psykologsamtaler.

Depression-citat

WHO om depression

WHO har i forbindelse med World Mental Health Day lavet ovenstående video, som illustrerer hvordan man overkommer depression (www.who.int, 2019).

Depression kan forebygges og behandles. Anerkende at der er tale om en depression og at søge hjælp er de første og mest kritiske skridt på vej mod at blive rask igen.

 

Kontakt formular
Vi gør opmærksom på at du ikke skal sende personfølsomme data over mail.
Hvis du har en henvisning fra din læge, kan du ikke bruge den hos os.

Indtast venligst dit navn.
Indtast venligst et gyldigt telefonnummer.
Indtast venligst en besked
Du skal acceptere Vilkår og Betingelser.