4 ud af 5 stjerner på

psykolog trustpilot 5 stjerner terapi udredning børn unge og voksne

Gaming afhængighed

At spille computer kan være sjovt og underholdende, men for nogle mennesker bliver det til en gaming afhængighed, som kan have alvorlige konsekvenser for personens liv og fremtid.

Du har sikkert hørt, at gaming afhængighed er blevet en officiel diagnose. Hvis ikke så ved du det nu. Vores diagnosesystem ICD-10 er 25 år gammelt, og trængte derfor til en nyere version. Igennem flere år har læger, psykologer og andet sundhedsfagligt personale arbejdet på en ny version, som nu er færdig: ICD-11. De kommende år skal den oversættes til dansk, og er endeligt implementeret i det danske sundhedsvæsen i 2025.

Til den tid vil det være muligt at få diagnosen ”gaming afhængighed”, og der skal i den forbindelse også kunne tilbydes relevant behandling.

Forskning viser, at psykoterapi er en effektiv behandling af spilafhængighed. Terapien fokuserer på at finde underliggende årsager til at man er blevet afhængig, og hjælpe personen med at håndtere deres følelser og stille deres grundlæggende behov på mere konstruktive måder. Terapien kan hjælpe med at forbedre personens selvværd og evne til at indgå i meningsfulde relationer til andre, og dermed få større motivation for at være i livet, fremfor en virtuel verden.

En central del af behandlingen for gaming afhængighed er at lære strategier til at cope med svære følelser af stress, angst eller depression på andre måder end ved at spille. En anden vigtig del af terapi er at få indsigt i at se hvad det store tidsforbrug på gaming har af konsekvenser for personens liv, relationer, fremtid og mentale sundhed.

Læs mere om terapi her – Vi har både mandlige og kvindelige psykologer.

gymnasie stress

Selvindsigt

Ofte ser omgivelserne problemerne inden personen selv gør. Desværre er det sådan, at ens nærmeste ofte kan se at noget er kørt af sporet, taget overhånd eller bare er for meget, inden man selv kan. Det er også tilfældet med gaming. Personen som bruger for meget tid foran skærmen kan have svært ved selv at se problemet. Vedkommende kan også finde på at lyve om hvor meget tid han/hun bruger, og have svært ved at indrømme overfor sig selv, at det er et stort problem.

Ved behandling af gaming afhængighed gælder samme forudsætning som altid med terapi: man kan tilbyde samtaler og støtte, men er personen ikke selv motiveret for ændring, er det svært at ændre noget. Er der tale om et barn eller en ung, så er det helt afgørende, at forældre tager del i terapien, og er klar til at sætte grænser op, og samarbejde om den strategi psykologen tilbyder, hvis terapien skal have en effekt.

Hvad kan en psykolog hjælpe med?

Vi tager udgangspunkt i dig og dine behov – ingen forløb er ens hos os. Det er vigtigt, at vi lægger en plan for hvad der kunne være behov for lige netop tilpasset dig og jer. Nogle af de ting vi typisk fokuserer på er:

  • Afklarende samtale inden du beslutter dig for et terapeutisk forløb

  • Professionel samtalepartner til at få nye perspektiver på dit liv, og på hvordan du kan navigere ift. dine nære relationer

  • Terapi med fokus på strategier og håndtering af de svære situationer på nye, konstruktive måder

  • Terapien foregår i trygge rammer hos en psykolog med ekspertise i menneskelig psyke og adfærd

Hvorfor skal du vælge en psykolog hos os?

jalousi terapi psykolog

I tvivl om du har brug for psykologhjælp? Få 10 min. gratis, afklarende samtale omfor at afdække dit behov for psykologhjælp og lægge en plan.

Psykologerne tilpasser terapien til dig. – Vi har ikke en “one size fits all”. Forskning viser, at det er relationen mellem dig og din psykolog, der har størst betydning for om terapien har effekt.

Vi hjælper dig med at finde den rette psykolog, som passer til de udfordringer du har. Terapoí skal tilpasses dig, for at have størst effekt.

God kemi med din psykolog er central. Derfor kan du skifte psykolog hos os, så du kan føle dig tryg og taler med en psykolog, som du har tilllid til.