4 ud af 5 stjerner på

psykolog trustpilot 5 stjerner terapi udredning børn unge og voksne

Internet psykiatri

Hvad er internet psykiatri?

Et emne der trender meget i medierne lige pt. er Internet Psykiatri. I udlandet er det et område i vækst, da det sparer samfund og bruger mange ressourcer.
 
I Danmark foregår det meste psykologisk test og psykologisk udredning ved fysiske samtaler, hvor det er nødvendigt at fremmøde personligt. Internet Psykiatri er et koncept der åbner døre til nye måder at få en psykologisk test eller at gennemgå en psykiatrisk udredning for fx personlighedsforstyrrelse, ADHD, depression, angst eller andre former for psykiske tilstande og udfordringer.
 
Ved Internet Psykiatri kan samtaler helt eller delvist foregå online, og det sparer tid for de personer, som måske ellers var nød til at møde op, hvilket er svært for mange.
På den måde kan personer få hurtig hjælp uden at de skal forlade deres trygge rammer i hjemmet.
 
Udredning og behandling online kan etableres på mange måder, men er oftest en kombination af online samtaler med en psykolog kombineret med  spørgeskemaer.
Dette giver klienter en unik mulighed for at få adgang til professionel psykologisk hjælp uanset hvor i verden de befinder sig.

Psykologisk test online

Forskere har allerede konkluderet, at internet psykiatri vil blive en tiltagende mere udbredt måde at få psykologisk og psykiatrisk hjælp.
Det skyldes, at onlinebaserede behandlingsmetoder kan reducere ventetid, transporttid for klienterne, og blive muligt det øjeblik behovet opstår.
De fleste personer har adgang til internettet i dag, og det betyder at selvom de måske er bosiddende et geografisk isoleret område, så kan de stadig få støtte. Internet psykiatri kan desuden gøre vores psykiske sundhedsvæsen mere fleksibelt.
Eksperter mener, at internetpsykiatri vil øge klienters adfærd og engagement i behandlingen, også kaldet “compliance”. 
 
Da internet psykiatri er et relativt nyt område, som ikke engang er særligt udbredt i Danmark endnu, er der behov for mere viden på området. Nogle af de forhold der vil være relevante at drøfte yderligere med fagpersoner, forskere og specialister indenfor det psykiske sundhedsvæsen vil bl.a. være:
  • Hvordan sikrer vi, at online udredning og behandling sker i overensstemmelse med relevante etiske grundprincipper?
  • Hvordan sikrer vi at de typer af behandlinger, der indføres er effektive og ikke skader mere end de gavner?
  • Fordele og ulemper for fagpersoner og klienter i anvendelse af internet psykiatri
  • Risiko ved anvendelse af internetbaserede løsninger og teknologi
  • Hvordan sikrer vi, at onlinebaserede løsninger anvendes korrekt?
  • Hvordan får vi implementeret metoder til evaluering af behandlingsresultater ved hjælp af denne teknologi?
  • Hvordan sikrer vi klienters fortrolighed og overholder tavshedspligten som fagpersoner?
cft compassion fokuseret terapi

Psykiatrisk udredning online

Hos Mentalt Overskud er vi påbegyndt udredning for bl.a. ADHD, ADD samt personlighedsforstyrrelser online. Vi har en krypteret APP, som vi kommunikerer igennem, og mulighed for at sende spørgeskemaer online via en sikker mailforbindelse. I trygge rammer bliver det således muligt at få svar på om personer har en diagnose, samt for råd og vejledning i forhold til hvordan de kan forholde sig. Vi tilbyder også onlineterapi forløb. Book en samtale i dag og hør mere om mulighederne for online udredning og behandling hos en af vores psykologer.

Psykologerne hos Mentalt Overskud er klar til at hjælpe dig. Hvis du har brug for hjælp til at håndtere følelsesmæssige udfordringer eller til at forbedre din almindelige mentale sundhed, skal du overveje at booke en online psykologsamtale. Det kan være det første og vigtigste skridt at starte med en online psykiatrisk screening.

Book en samtale til en online psykiatrisk screening og få den støtte, du har brug for.

forsvarsmekanismer benægtelse forskydning regression