Psykolog Praksis Mentalt Overskud

Lyngby Hovedgade 98, 2800 Kongens Lyngby

+45 60100080

kontakt@mentaltoverskud.dk

Ofte stillede spørgsmål

Læs med i denne FAQ – Psykolog, for at lære mere om faget, hvordan det kan hjælpe dig og hvilke metoder vi bruger.

Hvad skal jeg tale med en psykolog om?

Svaret er: Vi kan tale om alt. Når du kommer til første samtale tager jeg ansvar for samtalen. Jeg begynder samtalen med lidt praktisk information om rammerne for samtalen. Herefter vil jeg typisk spørge dig lidt om hvorfor du er kommet, og bede dig fortælle lidt om din livssituation. Du behøver ikke have forberedt noget til samtalen, og det er helt ok, hvis du ikke har svarene på alt. Det er på en måde en fordel – så kan vi få overblikket sammen, og du vil få indsigt og viden, som effektivt kan hjælpe dig på sporet igen og genskabe dit mentale overskud.

Kontakt mig gerne for en uforpligtende samtale, hvorefter du kan overveje om terapi er det rette for dig.

Hvad kræver det af mig?

Svaret er: Det kræver at du møder op. Så enkelt er det. Når vi skal have vores første samtale, skal du bare møde op. Jeg tager ansvaret for at stille de relevante spørgsmål, som skal belyse hvorfor du ikke har det godt. I mange tilfælde ved folk ikke hvorfor de har det skidt, hvorfor de har fået det skidt, eller hvordan de får det godt igen – det er derfor de søger hjælp: så de kan få hjælp fra en professionel psykolog, som er ekspert i psyke og adfærd. Som regel går folk fra den første samtale med nogle svar, ideer eller overblik ift. deres situation. De fleste er lettede allerede når de har haft deres første samtale, fordi nu står de ikke alene med byrden, og hjælpen er igang.

Hvordan forgår en typisk session?

Svaret er: En session varer 50 min. inkl. evt. tidsbestilling. I løbet af den tid vil jeg stille spørgsmål, som får dig til at reflektere over din situation og forstå dig selv bedre. Jeg mener du er eksperten i dit eget liv, og at du selv sidder med alle svarene – du har blot brug for at få stillet de rette spørgsmål, så du finder dem. Sommetider efterspørger folk konkrete redskaber og værktøjer de kan bruge, og dem har jeg heldigvis masser af, som jeg glædeligt deler ud. Andre vil hellere tale sammen fra gang til gang om det der fylder mest i tiden mellem samtalerne. Alle forløb er individuelle, og derfor bliver de skræddersyet til dig. Jeg har specialiseret mig i flere metoder, så der er frit valg på mange hylder, så du kan få det godt igen.

Hvor mange sessioner er et typisk forløb?

Svaret er: Det er individuelt, men frivilligt! Du er i høj grad med til at bestemme hvor mange samtaler du ønsker. Nogle mennesker har blot brug for få samtaler, mens andre mærker et behov for et længere forløb. Begge dele er helt iorden, og det finder vi ud af sammen. Jeg vil gerne sige hvad jeg anbefaler ift. den problematik du kommer med, men det er i sidste ende op til dig.

Hvor ofte skal man mødes for et optimalt forløb?

Svaret er: Det mest optimale er at mødes 1 gang om ugen eller hver 14. dag i starten. Det giver det bedste flow er min erfaring. Når du kommer hos mig og skal åbne op og fortælle om svære ting og hvordan du har det, kan det være problematisk, hvis vi i starten kun ses fx en gang om måneden. Så kan det føles lidt som om vi “starter forfra” hver gang, og det er skidt i forhold til, at vi skal lære hinanden at kende. Så er det bedre at komme hyppigt i begyndelsen, og i takt med du får det bedre, kan der gå længere tid imellem. Efter endt forløb aftaler vi, at du altid kan komme igen til en “booster session” i fremtiden, hvor vi sammen kan overveje om der er behov for mere terapi, eller blot en enkelt samtale som en opfølgning på hvordan du har det.

Hvad hvis jeg har brug for flere sessioner efter endt forløb?

Svaret er: Så er du altid meget velkommen tilbage.