4 ud af 5 stjerner på

psykolog trustpilot 5 stjerner terapi udredning børn unge og voksne

Problemer i parforholdet?

”Hun kritiserer mig altid”, ”Han fortæller mig aldrig, hvordan han har det”, ”Jeg føler ikke, han lytter til mig”, ”Hun er alt for omklamrede”, ”Han tømmer aldrig opvaskemaskinen”.

Hvis du har et romantisk forhold til en anden person, uanset om I bare ses, er kærester eller er gift, så er der en god chance for, at du kan komme på et par ting, som ikke er helt efter dit hoved – selvom forholdet i øvrigt er fantastisk. Og nogle gange virker problemerne altoverskyggende. Så altoverskyggende at du overvejer at forlade vedkommende. Når man lever sammen med nogen, vil man blive mere og mere opmærksom på potentielle fejl og mangler hos vedkommende – fejl der ofte var skjult, da man stadig var forelsket. Og så kan
det være man opvejer med sig selv, om der er flere fordele end ulemper ved forholdet. Det er en helt naturlig ting at spørge sig selv om. Man er ikke en dårlig kæreste, hustru eller ægtemand, hvis man tit får den slags tanker. 

Undgå onde cirkler

Men hvad gør man med den slags tanker? Mange vil opleve at det sjældent løser noget at pointere alt det, man er utilfreds med. Bare tænk på hvor svært det er, selv at ændre sine dårlige vaner. Skulle det være nemmere, når opfordringen kommer fra en anden? Man kan nemt blive låst i onde cirkler af bebrejdelser og utilfredshed. Og så kan man hurtigt komme til at læse alt muligt ind i den andens adfærd, som ikke er der; ”Grunden til at han ikke tømmer opvaskemaskinen er, at han VED jeg hader at skulle være den, der gør det”.

Her kan det være smart at tage en dyb indånding og minde sig selv om, at man ikke kan bruge sin egen personlighed som målestok for, hvad der er normalt. Selvom du fx godt kan lide, at der altid er rent og ryddeligt, så er det ikke nødvendigvis en forkert prioritering din partner laver, hvis han/hun har
tendens til at skubbe det ned ad listen over, hvad der er vigtigt. At have et intimt forhold til en person er som at føre et forstørrelsesglas hen over dem – fejlene vil se store ud. Husk at tage et skridt tilbage en gang imellem og mind dig selv om, at se den person du holder af som et helt menneske.

 

Opsøg hjælp, hvis du kan mærke, du har brug for det

Selvom et sundt forhold kræver, at du kan acceptere din partners mindre attraktive særegenheder, så skal man også passe på, at man ikke bliver for god til at lytte til den andens behov og for dårlig til at lytte til sine egne. Hvis man har en følelse af, at det ikke er den rette person man har fundet, kan det være nødvendigt at undersøge den følelse, selvom man ikke nødvendigvis vil blive glad for, hvad man finder. Hvornår skal man se igennem fingre med det, man ikke er tilfreds med? Hvornår skal man lytte til sin intuition? Disse er komplicerede spørgsmål, som er svære at stå med selv. Hos Mentalt Overskud har vi gode erfaringer med at guide både individer og par igennem de her slags udfordringer. Man kan komme selv eller med sin partner. Det er helt op til dig!

Markus Jacobsen, Cand. Psych. 

Kontakt

Hvis du vil bestille en tid til terapi eller har spørgsmål, så er du meget velkommen til at sende en besked her.  Vi vender altid tilbage til dig, oftest samme dag.

add udredning børn