4 ud af 5 stjerner på

psykolog trustpilot 5 stjerner terapi udredning børn unge og voksne

Annelie Preuthun

Universitetsuddannet psykolog

Jeg er uddannet psykolog, Cand. Psych.

Mit fornemmeste job er at skabe et rum hvor du føler dig velkommen og tryg. Et rum der giver dig mulighed for at blive udfordret og derigennem udvikle dig. Hos mig bliver du mødt med omsorg og nysgerrighed. 

Jeg tilbyder terapi til unge og voksne samt udredning for ADHD og ADD til voksne.

Jeg har flere metoder i værktøjskassen, og anvender dem jeg vurderer passer bedst til dig. Hvis jeg oplever at dine psykiske udfordringer bunder i følelser og impulser, der knytter sig til svære oplevelser, som du ikke er i stand til at komme i kontakt med gennem traditionelle metoder som kognitiv adfærdsterapi og andre. Denne metode er ISTDP (intensiv korttidsterapi) anvendes, når din angst og dine forsvar forhindrer dig i at komme i kontakt med dine følelser. Målet er, at du får adgang til alle dine følelser, således at du kan handle konstruktivt på dem og leve et værdibaseret liv. Alle forløb er skræddersyede hos mig, så vi tager højde for dine behov og ønsker. 

“Det vi skaber sammen i terapien skal være meningsfuldt for dig, og jeg gør mig umage med at forstå dig”

– Annelie Preuthun

ADHD-test ACT terapeut

Cand. Psych. Annelie Preuthun

psykolog københavn

Hos Annelie vil du føle dig tryg samtidig med du får det bedre

Udtalelse: "Annelie er tålmodig og omsorgsfuld, og det gør at man tør åbne sig. Jeg har fået hjælp til at finde strategier til at håndtere min ADHD, og det har været livsændrende for mig"
kommunal sagsbehandler psykolog
Pernille

ADHD og ADD udredning og terapi

Terapi til voksne, unge og børn

Kvartlivskrise og midtvejskrise

Sorg krise og traume terapi

Uddannelse og erfaring

Terapi og behandling

 • Udredning og behandling ADD og ADHD hos unge (over 18 år og voksne)
 • Individuel terapi
 • Angst – generaliseret angst, eksamensangst, præstationsangst, social angst, sygdomsangst, panik angst
 • Ungepsykolog
 • Skolevægring og skolemistrivsel
 • Depression, mild, moderat, svær
 • Stress og overbelastning
 • Livskrise – kvartlivskrise, midtvejskrise

Uddannelse

 • Psykolog Cand. Psych., Københavns Universitet

Erhvervserfaring

 • Psykolog i privat praksis hos Mentalt Overskud – nuværende
 • Ansat på kricecenter Svendebjerggård i Hvidovre
 • Gruppeleder i en sorggruppe for efterladte kræftramte hos Kræftens Bekæmpelse for 
 • Retspsykiatrisk afdeling Sct. Hans
 • Research og formidling af psykologisk viden til hjemmeside i privat psykologisk praksis

Specialiseret indenfor 3 områder

Psykoterapeutiske metoder

Som psykolog trækker jeg på flere forskellige psykoterapeutiske metoder som jeg anvender i terapien. En af dem er ACT, Acceptance and Commitment Therapy, som er en nyere form for kognitiv adfærdsterapi. Som ACT terapeut har jeg fokus på hvorledes handlinger påvirker tanker og følelser og ligeså hvordan tanker og følelser påvirker handlinger.

Som navnet foregiver, så er målet i ACT, at lære at acceptere de ting i livet du ikke kan ændre på men i stedet bruge din energi på at dedikere dig til hvad du KAN ændre på. Jeg tror på, at vi ikke altid kan være lykkelige, glade og fri for lidelse og at dette heller ikke er pointen med livet. Snarere er det at leve det meningsfulde liv, baseret på de ting der har værdi for netop dig. Udover samtalen som arbejdsredskab, arbejder vi helt konkret med øvelser, metaforer, visualiseringer og modeller der styrker dig i at være i nuet og rumme følelser og tanker der måtte komme og finde vej til det meningsfulde liv for dig.

Jeg bruger desuden ISTDP (intensiv dynamisk korttidsterapi), en terapiform med rødder i den psykodynamiske metode med fokus på følelsesmæssig bearbejdning af traumer og relationelle svigt. Denne metode anvender jeg, som en måde, at løsne op for den angst og de forsvar, der forhindrer klienten, at indgå i terapien på en meningsfuld måde. 

Psykiatrisk udredning ADHD og ADD

Specialiseret viden om ADHD og ADD hos voksne – navnlig hos piger og kvinder. Jeg holder mig hele tiden opdateret med den nyeste viden på området, som jeg mener er kraftigt underbelyst.

Jeg har erhvervet mig faglig og teoretisk viden om ADHD hos piger og kvinder, som er gået hen og blevet min hjertesag.

Krisecenter for voldsramte kvinder

I min tid på et krisecenter i København erfarede jeg, hvilken kraftig påvirkning kriser og traumer har, men også den styrke vi mennesker besidder, til at komme tilbage til et meningsfuldt liv. Den erfaring bruger jeg i min terapi, med troen på at ethvert menneske kan finde mening i sit liv, med den rette hjælp.

ADHD kvinde

Terapi til efterladte af kræftramte

Som gruppeleder i en sorggruppe for efterladte til kræftramte fik jeg sorgens mange facetter at kende indgående og alle de følelser der kommer i kølevandet herpå. Ofte kan man have brug for hjælp til at forstå sine følelser, reaktioner og handlemønstre og måske hvordan man skal lære at leve med sorgen, i en verden omkring én, der fortsætter som den plejer. Jeg har god erfaring med- og forståelse for, hvordan sorg påvirker os forskelligt og hvilken sårbarhed der ligger heri. En sårbarhed der kan vendes til en styrke.

ISTDP psykolog angst stress depression

Annelie Preuthun

Cand. Psych.

Mit fornemmeste job er at skabe et rum hvor du føler dig velkommen og tryg. Et rum der giver dig mulighed for at blive udfordret og derigennem udvikle dig. Hos mig bliver du mødt med omsorg og nysgerrighed. Jeg har flere metoder i værktøjskassen, og anvender dem jeg vurderer passer bedst til dig. Hvis jeg oplever at dine psykiske udfordringer bunder i følelser og impulser, der knytter sig til svære oplevelser, som du ikke er i stand til at komme i kontakt med gennem traditionelle metoder som kognitiv adfærdsterapi og andre. Læs mere

Målgruppe

Individuel terapi voksne

Unge

Udredning

Pårørende

Online terapi

Terapi metoder

Kognitiv adfærdsterapi

ACT Acceptance and Commitment terapi

ISTDP intensiv dynamisk korttidsterapi

Arbejdstider

Tirsdag Onsdag Torsdag Søndag Sene tider Weekend tider

Sprog

Dansk

Angst

Ensomhed

Depression

Selvværd

Tankemylder

Arbejdsrelateret stress

Vredeshåndtering 

Parforholdsproblemer

Utroskab

Skilsmisse

Familiedannelse

Identitetskrise

Stress

Kærestesorg

Mor barn relation

Jalousi

Sorg

Særlig sensitiv

Krise

ADD

ADHD

Søvnproblemer

Perfektionisme

Hvorfor skal du vælge en psykolog hos os?

jalousi terapi psykolog

Trustpilot

ACT terapi psykolog Danmark mental sundhed

Hver af vores psykologer bringer et unikt sæt af kompetencer og specialiseringer til bordet. Så uanset hvad du står overfor, kan vi matche dig med den rette specialist. Men det stopper ikke her; hvis du føler, at kemien ikke er rigtig, gør vi det nemt at skifte til en anden psykolog, fordi dit velbefindende er vores prioritet.

Det er enkelt: Vi tror på individuel tilgang. Det betyder, at uanset om du kæmper med ADHD, autisme, angst, depression eller andre psykologiske udfordringer, vil vores evidensbaserede metoder sikre, at du får den bedst mulige støtte. Vores terapeutiske tilgang anerkender forskelligheden i hver person og tilpasser behandlingen derefter.

Mentalt Overskud går ud over traditionel terapi. Vi tilbyder en gratis 10-minutters afklarende samtale for dem, der er usikre på, hvad det næste skridt skal være. Vi engagerer os i at oplyse, vejlede og støtte dig – uanset om du vælger at fortsætte med os eller søger vejledning andre steder.

Vi forstår vigtigheden af nem adgang i den digitale tidsalder. Derfor tilbyder vi online booking, diverse online terapiformer og et væld af ressourcer på vores hjemmeside, lige fra blogindlæg til podcasts, psykologiske tests såsom ADHD-test og selvhjælpsartikler.