Psykolog lyngby

Parterapi

Det er urealistisk at man i et parforhold har det fantastisk hele tiden. Der vil være forskelligheder og mange anledninger til uenigheder eller konflikter. Psykologerne hos os vil tage godt imod jer som en enhed, men også sørge for I bliver hørt begge to. Vi vil derfor altid skræddersy et forløb til jer, hvor der også vil være mulighed for en individuel samtale begge to.

Når vi finder en partner, spiller fortiden ind

De første mennesker vi mødes i livet er vores primære omsorgsperson(er), det er typisk en mor og en far, men kan også være andre. Disse personer kommer til at udgøre en slags ”skabeloner” for hvordan vi interagerer sammen med andre mennesker.


Vi håndterer svære ting forskelligt

Hjemmefra lærer vi en adfærd, når vi står i mange forskellige situationer. Er du vokset op i en familie, hvor man ikke viste sårbarhed, men trak sig tilbage og isolerede sig, når noget er svært, kan det være du gør det samme. Det kan være din partner voksede op i en familie med åbenhed omkring følelsesmæssige tilstande, og er opsøgende, når noget er svært.

Forskellig adfærd, samme grundlæggende behov

Vi har måske forskellig adfærd, når det kommer til situationer, hvor vi bliver pressede. Nogen søger trøst i samvær med andre, har behov for at tale og have fysisk kontakt, mens andre har brug for at trække sig, få ro, og have tænketid. Det er eksempler på to forskellige måder at nedregulere et overaktivt nervesystem på. Ingen af delene er rigtig eller forkert, det er bare forskelligt. Vi har dybest set samme behov: at blive accepteret som dem vi er, at blive elsker som dem vi er, og at føle os trygge. Vi vil gerne hjælpe jer med at finde ind til det essentielle: kærligheden, og hvordan I kan lære at kommunikere med sårbarhed og omsorg for hinanden uden at blive sårede og vrede, når I kommunikerer.

Bestil en tid i dag, så kan vi tale sammen om mulighederne for parsamtaler.