Behandling af ADHD

Har du selv mistanke om du har ADHD

Det er ikke muligt at diagnosticere sig selv, men hvis du går med en mistanke, fordi du kan mærke, at du kan genkende mange af tegnene på ADHD, vil vi anbefale, at du får det undersøgt. Du er velkommen til at få en snak hos os, men skal du have en egentlig udredning, kan dette foregå fx hos en privatpraktiserende psykiater. Vi kan tilbyde en screening der består af samtaler og spørgeskemaer samt interviews, som man også normalt bruger i en udredning. På baggrund af disse, kan vi give en foreløbig vurdering, som du kan bruge, når du skal bede din læge viderehenvise dig til psykiater.

Dagligdagsting kan være svære, selvom du er både intelligent og ressourcestærk

Det er en gåde for personer uden ADHD, at det kan være svært fx at købe ind, tømme opvaskemaskinen eller strukturerer sine dage. Det lyder meget som dovenskab! Det er det ikke.

Hvis man er doven gider man ikke, hvis man har ADHD ville man ønske man kunne, men magter det ikke – der er stor forskel

Alle mennesker kan til tider føler det er svært at tage sig sammen til ting, men for en person med ADHD, kan det være uoverskueligt som hvis vedkommende blev bedt om at bestige et bjerg. Personer med ADHD har ikke nok af det stof i hjernen, der hjælper med at sætte i gang, regulere, afslutte, planlægge, danne overblik, koordinere mv. Selv små dagligdagsting kan virke uoverskuelige, og personer med ADHD kan let blive selvbebrejdende, føle de fejler, ikke er gode nok.

ADHD er medfødt, og siger intet om din personlighed, intelligens eller ressourcer

ADHD siger intet om funktionsniveau, intelligens eller generel livsduelighed. Hvis man har ADHD, fungere ens kognitive funktioner ikke som de skal, og derfor kan simple ting være svære: at holde opmærksomheden, meget rutineprægede opgaver, kedelige opgaver, impulsstyring mv.

Udbrændthed, depression og angst som følge af ADHD

ADHD er et usynligt handicap. Inden man får diagnosen og den nødvendige hjælp i form af medicin, viden og terapi, kan hver dag føles som en kamp. Ren overlevelse, og dagen efter starter det forfra. Så er det forståeligt, at personer med ubehandlet ADHD går ned med flaget. Mange personer med gentagne episoder med stress, angst og depression har en ubehandlet, underliggende ADHD. Når man får medicin, kommer ens hjerne til at fungere som alle andres, og det føles lidt som et mirakel. Medicin kan dog sjældent stå alene, der kan være behov for: strategier i hverdagen, viden om ADHD og støtte til formidling til familie og netværk og terapi, da det kan være en overvældende proces, at få en diagnose. Alt det kan vi hjælpe med hos Mentalt Overskud. Vi har indgående viden om og erfaring med ADHD, nogle af os har det endda inde på livet selv.

Du er velkommen til at kontakte os, så kan vi tage en uforpligtende snak om din situation uforpligtende

Kontakt formular:
Vi gør opmærksom på at du ikke skal sende personfølsomme data over mail.

Indtast venligst dit navn.
Indtast venligst en besked