Psykolog Mikkel Krog-Toft Nørrevig

Autoriseret Cand. Psych.

Jeg er født i 1970, blev psykolog i 2009 og autoriseret i 2012. Jeg har gennem de sidste tredive år arbejdet med mennesker og familier som på forskellig vis havde brug for hjælp, støtte og forandring.

Du der læser dette, er her formentlig fordi du eller en du holder af tumler med et problem, står i en svær livssituation eller gennem længere tid har forsøgt at ændre noget til det bedre i eget liv.

I det levede liv gælder det for mange, at vi rammes af eksistentielle kriser, meningstab, sorg, traumer eller stress. Det kan også være, at angst, sociale udfordringer, lavt selvværd eller depression kommer ind i vores liv og gør det svært for os at leve livet på den måde vi ønsker det. 

Autoriseret psykolog

Cand. Psych.

15 års erfaring

Specialist indenfor terapi til unge og voksne

Trustpilot anmeldelser

Nogle af vores klienter vælger at give os en anmeldelse på Trustpilot, og det er vi rigtig glade for. Det er fortroligt, at gå til psykolog, så det er bestemt ikke noget vi presser på omkring. Alligevel er vi glade for de positive ord – TAK!

5 star trustpilot anbefaling bedste psykolog

Mikkels erfaring og ekspertise

Terapi og behandling

Jeg er uddannet psykolog, Cand. Psych. fra Københavns Universitet. Når vi står overfor svære livssituationer og de forandringer det kalder på, kan det være nødvendigt med en hjælpende hånd i form af en professionel samtalepartner.

At række ud efter professionel hjælp vil ofte kræve mod og overvindelse og derfor vil jeg altid møde dig med respekt og omsorg – og som en samtalepartner der står klar til at udforske, udvikle – og til tider udfordre – de følelser, tanker, dilemmaer, relationer og oplevelser der fylder, med henblik på at skabe mening, forandring og lindring.

Erfaren psykolog terapi til unge og voksne

"Mikkel får mig til at føle mig tryg - med sin ro, nærvær og høje faglighed. Jeg føler mig set og hørt. Jeg går altid herfra med mere viden, brugbare ting jeg kan arbejde videre med".
kommunal sagsbehandler psykolog
Søren

Mikkels klienter siger

Trustpilot psykolog anbefaling udtalelse

”I samtalerne med Mikkel arbejdede vi med min angst. Min oplevelse af terapien var, at det var et samarbejde, som skabte klarhed og en overskuelig strukturering af det kaos jeg indeholdt. Vi lavede en eksponeringsplan der var nem at håndtere, men stadig udfordrende. Vi havde løbende samtaler... ikke kun om det der fyldte i forhold til angsten men også om hverdagen...samtaler, der gav mig mod på livets næste udfordringer.”

Rie

psykolog unge stress angst depression ingen ventetid anbefaling af den bedste psykolog

”Jeg begyndte at gå hos Mikkel fordi jeg havde mange problemer med min familie og havde svært ved at håndtere det…også i forhold til venner. Hos Mikkel kunne vi snakke om alt det der var svært med familien, men også om, hvilke drømme jeg havde og hvordan jeg forestillede mig at mit liv som voksen skulle være.”

Jack

testimonials trustpilot psykolog

”Jeg var gået ned med stress og havde fem samtaler med Mikkel. I samtalerne blev det tydeligt for mig, hvor meget arbejdet havde fået lov at fylde i mit privatliv og hvordan jeg havde forsøgt at lave alting perfekt hele tiden. Det gik op for mig hvor grimt jeg havde talt til mig selv, når jeg lavede fejl, da han spurgte mig om, hvordan jeg ville have det med det, hvis andre talte til mine børn på samme måde som jeg talte til mig selv. Jeg endte med at skifte branche og har været glad for den beslutning lige siden.”

Mette

Psykolog Cand. Psych.

Her kan du læse om Mikkels specifikke psykologfaglige kompetencer, erfaring og målgruppe. Har du spørgsmål eller overvejer du at starte i terapi eller udredning hos en erfaren psykolog, kan du booke tid her på siden eller kontakte os direkte.

Målgruppe

Individuel terapi voksne

Individuel terapi unge 

Uddannelser

2022 Specialistuddannelse – Compassion Focused Therapy

Compassion Focused Therapy – eller medfølelsesfokuseret terapi på dansk – er en del af den tredje bølge inden for kognitiv adfærdsterapi. CFT har fundament i evolutionsteori, neurovidenskab, social- og udviklingspsykologi, kognitiv adfærdsterapi og Mindfulness. Som terapiretning retter CFT sig især mod de sammenhænge, hvor svær selvkritik og skam låser mennesket fast i et negativt selvbillede. Således er der et særligt fokus på at hjælpe os selv til at blive mere medfølende både over for os selv og andre, hvor medfølelse forstås som en sensitivitet over for vores egen og andres lidelse og årsagerne til denne.

2020 Cool/Chilled Kids – en kognitiv tilgang til unge og angst

Cool Kids/Chilled er et evidensbaseret kognitivt adfærdsterapeutisk behandlingsprogram for børn og unge med angstlidelser. Programmet omfatter kognitiv omstrukturering, gradvis eksponering, reaktionshindring, adfærdseksperimenter, forældretræning og færdighedstræning på områder som f.eks. assertion og stresshåndtering.

2012 – 2018 Diplomuddannelse i ledelse

2012 Autoriseret psykolog ved Dansk Psykolognævn

2009  Psykolog (cand.psych.) fra Københavns Universitet

2007  Systemisk konsultation – efteruddannelse hos WIOL

Derudover er jeg teoretisk og metodisk stærk indenfor narrative og mentaliserende tilgange og har trukket på disse tilgange i mit arbejde gennem mange år. Jeg har ligeledes interesseret mig meget for Axel Honneths anerkendelsesteori og de tanker han har gjort sig om den betydning som oplevede krænkelser og anerkendelse har for et menneskes selvforhold og vigtigheden af at have en plads i et anerkendende fællesskab.

Erhvervserfaring

Erhvervserfaring – overblik

2024: Psykolog i privat praksis hos Mentalt Overskud – nuværende

2010 til 2019: Deltid privaat praksis ved siden af mit øvrige arbejde 

2017 til 2019:  Centerleder for Roskilde Familiecenter

2015 til 2017:  Leder af Bølgebryderen

2006 til 2015:  Supervisor og koordinerende psykolog i Den Korte Snor, København

2000 til 2006:  Ungekonsulent i Spydspidsen, København

Jeg har tidligere arbejdet jeg på døgninstitution med akutmodtagelse, som kontaktperson på gadeplan og som ungekonsulent, hvor jeg etablerede arbejdspraktikker og skoleundervisning. 

Derfra gled mine arbejdsopgaver over i udvikling og varetagelse af sociale og terapeutiske indsatser for udsatte unge og voksne og supervision af de medarbejdere, der havde relaterede støtte- og udviklingsopgaver. Man kan opsummerende sige, at jeg har trådt mine faglige barnesko på den socialpædagogiske scene og drager nytte af de erfaringer i mit arbejde som psykolog og supervisor. 

Få den rigtige psykolog der passer dig og de udfordringer du står med

Hos Mentalt Overskud ved vi, at kemi har en afgørende betydning for at terapi skal have en effekt. Vi har derfor valgt, at lave videoer af psykologerne, så du kan danne dig et indtryk. Vi tror på, at det er med til at sikre den tryghed og tillid der skal til, for at du har det så godt som muligt, når du vælger at starte i terapi.

Mikkel anvender flere metoder

Teoretisk tager jeg afsæt i det systemiske/narrative, mentalisering, compassion og kognitionspsykologi (primært i forhold til angst) – men vi vælger sammen de tilgange og rammer, der giver mest mening for dig og det vi skal arbejde med. 

Hvad kan du forvente i terapi hos Mikkel?

Hvad du kan forvente i terapien handler selvsagt også om hvad vi skal arbejde med. Noget af det jeg ofte oplever at udforske sammen med mine klienter, tager afsæt i spørgsmål som: 

  • Hvilke håb og drømme for eget liv stiller problemerne sig i vejen for?
  • Hvilke stærke fortællinger har vi om os selv – og hvor bringer de os hen?
  • Hvordan forstår vi tanker, følelser og adfærd hos os selv og andre?
  • Hvad tænker vi om os selv og hvad tror eller frygter vi at andre tænker om os?
  • Hvilken indflydelse har de relationer og sammenhænge vi er en del af?
  • Hvad sker der i vores liv som vores psykiske og fysiske alarmberedskab reagerer på – og hvordan kan vi gribe os selv i det?
  • Hvornår skal vi udfordre os selv, hvornår skal vi yde selvomsorg og hvordan kan vi træde i karakter som vores egen bedste ven? 

Mikkel som person

Som menneske og fagperson er jeg nysgerrig og har gennem årene holdt mig fagligt opdateret på de områder der har haft min terapeutiske og supervisionsfaglige interesse. Et tema der ofte fanger min interesse, handler om den betydning som meningsfulde relationer og anerkendende fællesskaber har for det enkelte menneskes selvforhold og for vores oplevelse af mening med det levede liv. 

Som privatperson er jeg videbegærlig og elsker at rejse. Både til steder jeg ikke har været før – men også til steder jeg har været mange gange. De græske øer og byer som Krakow, Barcelona og Rom er klare favoritter. Jeg prioriterer at se mine venner, familien og min kone. Jeg bruger naturen hele året og laver ofte mad over bål. Det hænder jeg tager i motionscenteret eller skytteforeningen. 

autoriseret psykolog stress angst depression

Er du klar til at tale
med Mikkel?

1

Book tid online hos Mikkel

Nye såvel som eksisterende klienter kan booke tid online direkte her på hjemmesiden. Det kræver ingen tilmelding eller koder. 

2

Mikkel følger op

Mikkel ringer til dig for at bekræfte tid, men du kan også blot møde op til samtalen.

1

Ring til os

Få en gratis 10 min. telefonsamtale helt uforpligtende. Vi kan rådgive dig om valg af behandling ud fra dine behov.

2

Få anbefaling af psykolog

Vi hjælper med at matche dig med den rette psykolog og  tidsbestilling. 

Vores behandlingsområder
terapi og udredring

Vi mener din psykolog skal have erfaring med det område, du har brug for hjælp til. Vi har psykologer som specialisere sig indenfor blandt andet ADHD psykoedukation, ensomhed, generaliseret angst mm. Vi tilbyder udredning af voksne samt børn og unge mm. Se alle vores behandlingsområder her: 

Vores psykologer har forskellige profiler

Vi mener din psykolog skal have erfaring med det område, du har brug for hjælp til. Valg af den rigtige psykolog sikrer effektiv terapi. Vi har psykologer med forskellige erfaring, specialer og metoder som for eksempel compassion fokuseret terapi (CFT) og metakognitiv terapi. Du kan læse alle psykologerne her på siden: 

Hvorfor skal du vælge en psykolog hos os?

Det er svært at vælge den rigtige psykolog. Heldigvis hjælper vi med processen – også selvom vi ikke altid udgør hjælpen.

Vi forstår vigtigheden af nem adgang i den digitale tidsalder. Derfor tilbyder vi online booking, diverse online terapiformer og et væld af ressourcer på vores hjemmeside, lige fra blogindlæg til podcasts, psykologiske tests såsom ADHD-test og selvhjælpsartikler.

Det er enkelt: Vi tror på individuel tilgang. Det betyder, at uanset om du kæmper med ADHD, autisme, angst, depression eller andre psykologiske udfordringer, vil vores evidensbaserede metoder sikre, at du får den bedst mulige støtte. Vores terapeutiske tilgang anerkender forskelligheden i hver person og tilpasser behandlingen derefter.

Hver af vores psykologer bringer et unikt sæt af kompetencer og specialiseringer til bordet. Så uanset hvad du står overfor, kan vi matche dig med den rette specialist. Men det stopper ikke her; hvis du føler, at kemien ikke er rigtig, gør vi det nemt at skifte til en anden psykolog, fordi dit velbefindende er vores prioritet.

Mentalt Overskud går ud over traditionel terapi. Vi tilbyder en gratis 10-minutters afklarende samtale for dem, der er usikre på, hvad det næste skridt skal være. Vi engagerer os i at oplyse, vejlede og støtte dig – uanset om du vælger at fortsætte med os eller søger vejledning andre steder.

Terapi til bedre selvværd hos psykolog Mikkel

Selvværdsfølelse formes primært i barndommen gennem den kærlighed og accept vi modtager fra omsorgspersoner og kan bedst beskrives som en indre tilstand, der afspejler, hvor værdifulde vi opfatter os selv og i hvilket omfang vi føler os elsket og accepteret som dem vi er. Et lavt selvværd grundlægges når barnet ikke oplever at føle sig elsket og god nok som sig selv og derfor heller ikke føler sig værdifuld i eget liv og relationerne til andre som voksen.

Et lavt selvværd kan komme til udtryk på mange måder, men en grundlæggende mistillid og negative forventninger til andre mennesker ses ofte. Hos nogle kan det tillige komme til udtryk gennem præstationsorientering, overarbejde og perfektionisme i jagten på den anerkendelse og respekt man savner.

Lavt selvværd og skamfølelse er ofte tæt forbundne, og kan komme til udtryk som stærk selvfordømmelse når man føler man har fejlet, en vedvarende frygt for at eksistere negativt i andres bevidsthed og en skærpet optagethed af potentielle ydmygelser i sociale sammenhænge. Af samme årsag kan det være enormt svært at tale med andre om det – for hvem har lyst til at tale om, hvor uduelig og forkert man føler sig? Et væsentligt element i vejen til at få det bedre handler om selvindsigt, om at forstå hvad det udspringer af.

Men lige så vigtigt er det at give selvkritikken og selvfordømmelsen modspil. Dels ved at blive bedre til at identificere de sammenhænge der udløser den og fange det i opløbet – men også ved at styrke og udvikle dine evner for egenomsorg. 

Ledelse

Som mange andre før mig havde jeg lyst til at prøve kræfter med ledelse. Det var en spændende og lærerig tid og jeg mødte mange dygtige mennesker i den periode. Men efter fem år (og to lederstillinger) kunne jeg mærke at jeg savnede praksisfeltets proces- og udviklingsarbejde for meget. Så jeg lagde ledelsesgerningen på hylden og har arbejdet som privatpraktiserende psykolog og supervisor siden. 

Noget af det jeg tog med mig fra ledelsesgerningen var, at det i ledelsen af andre er afgørende, at vores mentaliseringsevne – evnen til at forstå både os selv og andre – løbende bliver styrket, stimuleret og revitaliseret. Jeg har efterfølgende arbejdet på mellemlederniveau med, hvordan man kan styrke sine ledelsesgreb og mentaliseringsevne gennem supervision. For mig er ledelsessupervision et rum med tid til fordybelse, hvor der er tryghed til at udforske tvivl og udfordringer. Her undersøger vi spørgsmål som: Hvad er på spil? Hvordan kan vi forstå det, der sker? Hvordan påvirkes jeg selv i relationer? Hvad fungerer godt eller mindre godt i kommunikationen? Supervision kan således være en vigtig investering i den daglige praksis og hjælper os i ledelsesgerningen med at møde andre med større indsigt og forståelse.

Psykologbehandling hos Mikkel: Angst og sociale udfordringer

At arbejde med sin angst vil altid være hårdt arbejde, for det involverer at man accepterer – og til tider opsøger – en tilstand man ikke har lyst til at være i, og som krop og psyke med næb og klør forsøger at få os til at forlade. Af samme årsag kan det være en fysisk og psykisk udmattende proces. Det er bare således, at angsten som oftest vil invadere store dele af vores tilværelse med tiden, hvis vi ikke kæmper imod. 

Når jeg arbejder med angst, har jeg gode erfaringer med det man kalder eksponering. Lidt simpelt sagt, betyder det at vi styrker din angst-tolerance ved at placerer dig i sammenhænge der udløser en tilpas mængde af angst. Nok angst til at det er møg-ubehageligt, men ikke så meget at du mister kontrollen.

Men vi skal også tale om de livsomstændigheder der nærer angsten, de tider i dit liv hvor angsten fyldte mindre – og ikke mindst de virkemidler du kan bruge til at bringe dig selv mere i ro, når angsten banker på døren.

Psykolog Mikkel tilbyder hjælp til stress og belastningsreaktioner

Psykisk og fysisk kan stress komme til udtryk på mange måder, men et gennemgående tema for de mennesker der står i det, er oplevelsen af ikke at have tilstrækkeligt med ressourcer (eksempelvis i form af viden, erfaring, tid eller opbakning) i forhold til de krav og forventninger de føler de står overfor.

De første skridt mod at få det bedre vil oftest bestå i at finde ud af, hvad det er for sammenhænge der ligger til grund for dette og arbejde henimod at mindske dine symptomer gennem nedregulering af dit nervesystem, så tanker, følelser, opmærksomhed og adfærd ikke er rettet mod oplevede trusler.

Men vi skal også tale hvad det er for forventninger du forsøger at opfylde og hvor de kommer fra – og sammen sætte retning mod en bedre balance mellem de ressourcer du har og de forventninger som du selv og din omverden møder dig med.

psykolog sygeforsikring danmark tilskud

Supervision hos Mikkel

I vidt forskellige funktioner har jeg gennem mange år arbejdet med socialt udsatte mennesker som på forskellig vis har haft brug for hjælp og støtte. Jeg har arbejdet på gulvet som døgninstitutionsmedarbejder, supervisor for socialarbejdere og socialpædagoger, leder af psykologer, kontaktpersoner og familiebehandlere og som selvstændig psykolog. Jeg kommer således med mange års relevant erfaring fra den socialpædagogiske/tværfaglige arena og i særdeleshed fra arbejdet med udsatte voksne, unge og familier.

Jeg er af den overbevisning, at vi som mennesker formes og påvirkes af de sammenhænge og relationer vi er en del af, hvad enten det er i vores private eller professionelle liv. Derfor er det vigtigt, når man arbejder med mennesker i svære livssituationer, at have adgang til refleksive rum, hvor man kan arbejde konstruktivt med de faglige udfordringer og dilemmaer man kan møde i dette arbejdsfelt.

Som supervisor bestræber jeg mig på at afstemme processen efter behovet for fordybelse, læring og handlingsanvisning. Derfor kan supervisionen antage forskellige former. Disse kan eksempelvis være: 

  • Et “relationernes laboratorium“, hvor vi er nysgerrige på, hvad det er der udspiller sig mellem os og det menneske vi skal hjælpe, hvilke værdier, mestringsstrategier eller normer der kommer i spil – og hvilke indsigter det kan give, når vi kigger på de erfaringer, kontekster og positioner som relationen skal fungere i.

 

  • Et læringsrum, hvor der på baggrund af faglige oplæg om relevante emner, arbejdes med de perspektiver og den forklaringskraft som medarbejderne oplever oplægget bringer til konkrete sager.

 

  • Et træningsrum, hvor vi i supervisionen arbejder ud fra teorier eller metoder som medarbejderne gerne vil blive bedre til at bruge i deres virke – som eksempelvis LØFT, Signs Of Safety, Compassion, traumebevidste tilgange eller andet.

 

  • Et refleksionsrum, hvor vi med Kirkegaards ord kan “tage os selv på os selv” som mennesker der træder ved siden af, mister tålmodigheden eller svarer hårdt og være undersøgende på, hvorfor vi reagerede som vi gjorde – og hvor det at tale om vores menneskelige fejlbarlighed er et udtryk for kollegial tillid og professionalisme.

 

Jeg har i mange år arbejdet i de arenaer, hvor medarbejderes arbejdsopgaver centrerer sig omkring udvikling og støtte til mennesker i udsatte positioner, hvad enten det har været gennem sociale, pædagogiske eller terapeutiske indsatser. Af samme årsag har jeg en skærpet opmærksomhed på den indflydelse som disse arbejdsfelters vilkår, udfordringer og krav kan have, på såvel det enkelte menneske som medarbejdergruppen. 

Undervisning

Derfor kan korte oplæg om emner som psykologisk tryghed, forråelse, omsorgstræthed, mening og etisk stress til tider være en del af supervisionen og danne udgangspunkt for refleksioner over, hvordan vi kan manøvrere i praksisfeltets vilkår, mens det andre gange kan handle om revitalisering af mening, virkelyst og energi i arbejdet. 

Psykolog praksis Mentalt Overskud

Adresse: Lyngby Hovedgade 98, 2800 Kongens Lyngby

Tlf. 60 10 00 80

Mail: kontakt@mentaltoverskud.dk