Global, evidensbaseret undersøgelse af psykisk trivsel
Stiller du dig selv spørgsmål som: Har jeg det godt? Har jeg brug for en psykolog? Hvordan er mit psykiske helbred? Så kan du få en gratis screening her på siden. Mental sundhed er på dagsordenen som aldrig før, og de fleste mennesker stiller sig selv spørgsmål om hvordan de har det engang imellem. WHO (World Health Organization) har udviklet denne test som et screeningsinstrument WHO-5 til at undersøge vores trivsel. Denne måling består af fem spørgsmål, der søger at forstå testpersonens følelsesmæssige tilstand i løbet af de seneste to uger. WHO-5 er designet til at kvantificere graden af positive oplevelser og kan bruges som en indikator for en persons generelle trivsel eller velbefindende.
Denne vurdering af vores mentale helbred er et værktøj til at vurdere hvordan du har det. Psykologerne hos Mentalt Overskud anvender testen til at evaluere terapi og behandling, for at måle effekten. Vi bruger det også til at følge med i, hvordan symptomer ændrer sig over tid.
WHO’s Trivselsindeks er en vigtig måling, der fokuserer på at vurdere en persons overordnede følelse af velbefindende. Dette indeks er udviklet af Verdenssundhedsorganisationen (WHO) og er baseret på fem nøje udvalgte spørgsmål, der søger at afdække, hvordan en person har følt sig i de seneste to uger.
De fem spørgsmål i WHO-5 indekset tager fat på positive følelser og oplevelser, herunder glæde, interesse for ting, energiniveau, ro og følelsen af at være vågen og opmærksom. Ved at besvare disse spørgsmål kan individer og sundhedspersonale få en bedre forståelse af en persons psykiske trivsel og følelsesmæssige tilstand.
Trivselsindekset er en værdifuld ressource, da det giver mulighed for at kvantificere noget så subjektivt som trivsel. Det kan bruges i både kliniske og ikke-kliniske indstillinger for at vurdere en persons psykiske velvære over tid. Resultaterne kan hjælpe med at identificere områder, hvor der er behov for støtte eller intervention for at forbedre en persons livskvalitet.
I en verden, hvor psykisk sundhed er af stigende betydning, giver WHO’s Trivselsindeks en enkel, men kraftfuld måde at måle og overvåge trivsel på. Det kan også bruges til at analysere trivselsniveauer på befolkningsniveau, hvilket gør det til et nyttigt værktøj for folkesundhedseksperter og beslutningstagere.
Besvar ud fra hvordan du har haft det de seneste 2 uger. Testen undersøger din trivsel lige for tiden. Den kan ikke bruges til at diagnosticere dig selv eller andre. Tal med din psykolog eller læge om dine symptomer.
Time's up
Mennesker, der overvejer at søge professionel psykologisk hjælp, stiller ofte en række spørgsmål og har bekymringer. Når tvivlen om at søge psykologhjælp melder sig, er det naturligt at søge svar på internettet. Her er 10 almindelige spørgsmål, som folk ofte stiller sig selv, inden de kontakter en psykolog:
Det er vigtigt at huske, at beslutningen om at søge professionel hjælp er personlig og individuel. Svarene på disse spørgsmål kan variere afhængigt af den enkeltes unikke omstændigheder. For at få skræddersyet rådgivning og støtte anbefales det altid at konsultere med en kvalificeret psykolog eller mental sundhedsprofessionel.
Læs mere om vores psykologer og hvad vi kan hjælpe med her på siden:
Vi har en række online tests her på siden, som alle er gratis, fortrolige og tager kort tid at besvare. Du kan tage dem så mange gange du har lyst, og så mange af dem du har lyst. Kontakt os hvis du har brug for en dialog om du har brug for at starte i samtaleterapi eller udredning. Du kan ringe til os eller booke tid direkte her på hjemmesiden.
Hvad er terapi?
Terapi er en professionel samtale, hvor du sammen med en kvalificeret terapeut udforsker dine tanker, følelser og adfærd. Målet er at opnå større indsigt i dig selv og finde konstruktive strategier til at håndtere livets udfordringer.
Hvilke terapiformer findes der?
Der findes flere terapiformer, herunder kognitiv adfærdsterapi (CBT), psykodynamisk terapi og metakognitiv terapi. Valget afhænger af dine specifikke behov og præferencer, så det kan være nyttigt at undersøge, hvilken metode der passer bedst til dig.
Hvordan ved jeg, om terapi er noget for mig?
Hvis du føler dig overvældet af følelser som tristhed, angst eller stress, kan terapi være en værdifuld ressource. Det er også en god mulighed for personlig udvikling og selvforståelse.
Hvad kan jeg forvente i den første psykologsamtale?
I din første session vil psykologen typisk stille spørgsmål for at forstå din baggrund og de udfordringer, du står over for. Det er også en mulighed for dig at stille spørgsmål og finde ud af, hvordan terapien fungerer.
Hvordan finder jeg den rette psykolog?
At finde den rigtige terapeut er vigtigt. Tjek deres specialiseringer, erfaring og behandlingsmetoder. Anbefalinger fra venner eller anmeldelser online kan være nyttige i din beslutningsproces.
Hvor længe varer terapiforløbet?
Terapiforløb kan variere fra nogle få sessioner til flere måneder eller år. Det afhænger af dine mål og behov samt den specifikke behandlingsmetode.
Er terapi virkelig effektiv?
Mange undersøgelser dokumenterer, at terapi kan føre til signifikante forbedringer i mental sundhed. Effektiviteten afhænger dog af din motivation og det forhold, du opbygger til din psykolog.
Hvad hvis jeg ikke føler, det virker?
Det er helt normalt at opleve, at fremskridtene går langsomt. Hvis du har bekymringer, er det vigtigt at tage dem op med din psykolog, så I kan justere terapiprocessen.
Er terapi kun for dem med psykiske lidelser?
Nej, terapi er for alle, der ønsker at forbedre deres mentale sundhed eller håndtere livets udfordringer. Uanset om du har en diagnose eller ej, kan terapi være en værdifuld støtte.
Hvordan kan jeg forberede mig til terapi?
Forbered dig ved at tænke over, hvad du ønsker at opnå med terapien. Det kan også være nyttigt at notere specifikke situationer eller følelser, du gerne vil diskutere.
Har du flere spørgsmål? Tøv ikke med at kontakte os, så vi kan hjælpe dig videre på din rejse mod bedre mental sundhed!
Vi mener din psykolog skal have erfaring med det område, du har brug for hjælp til. Vi har psykologer som specialisere sig indenfor blandt andet social angst, stress, relationelle problemer mm. Vi tilbyder udredning af ADHD, ADD, autisme mm. Se alle vores behandlingsområder her:
Vi mener din psykolog skal have erfaring med det område, du har brug for hjælp til. Valg af den rigtige psykolog sikrer effektiv terapi. Vi har psykologer med forskellige erfaring, specialer og metoder som for eksempel kognitiv adfærdsterapi eller ISTDP. Du kan læse alle psykologerne her på siden:
Velkommen til Mentalt Overskud psykolog praksis i Lyngby. Vi har to super søde og dygtige børne- og ungepsykologer, som laver udredning og har samtaleterapi med forældre og børn. Vi er flere psykologer, som specialiserer os i at matche dig og dit barn med den bedste psykolog, så du får den rigtige hjælp.
Søger du en god psykolog til individuel terapi, parterapi eller psykiatrisk udredning til børn, unge og voksne, er du kommet til det rette sted.
Forskning viser, at psykolog behandling er mest effektiv, når den er skræddersyet til dig. Derfor har psykologerne hos os forskellig metode, speciale og erfaring.
Søger du effektiv psykologhjælp til udredning af ADHD, autisme eller terapi og behandling af angst, depression, skolevægring eller andre udfordringer, som påvirker dit eller dit barns mentale sundhed, kan du få hjælp af vores autoriserede psykologer.
Vi anvender evidensbaserede, psykologiske metoder med dokumenteret effekt baseret på videnskabelig forskning.
Hvis du vil bestille en tid hos en psykolog eller har spørgsmål, så er du meget velkommen til at sende en besked her. Vi vender altid tilbage til dig, oftest samme dag.
OBS lægehenvisning kan ikke bruges hos os.
Mentalt Overskud er en psykolog praksis nær København som tilbyder terapi og udredning til børn, unge, voksne, par og familier.
Vi specialiserer os i at matche de personer vi hjælper med den rette psykolog – både i forhold til psykologens erfaring, metode og personlighed.