Du kan lære at bekymre dig mindre – og få det bedre psykisk

Kunne du tænke dig at bruge mindre tid på at bekymre dig, og i stedet blive mere nærværende? Det er faktisk muligt ifølge en af de seneste psykoterapeutiske metoder kaldet metakognitiv terapi.


Kort fortalt går metoden ud på at træne sig selv op i at bruge mindre tid på bekymringer. Der er fundet god evidens for metoden, selvom det kan lyde paradoksalt, at man skulle få det bedre af at tænke mindre over sine problemer. Jeg arbejder sommetider med denne metode i min praksis, da jeg finder den velegnet til klienter, som bliver mentalt slidte af at bekymre sig i mange timer dagligt.

I terapien laver jeg sammen med klienten et skræddersyet forløb. Det tager udgangspunkt i personens vanskeligheder og hvordan vedkommende ønsker at arbejde med disse. Hvis du selv skulle få lyst til at prøve kræfter med den metakognitive metode, kan disse få simple trin måske inspirere dig. Det kan ikke sammenlignes med egentlig terapi, men kan måske hjælpe dig lidt i gang med at bruge mindre tid på grublerier, og mere tid på at være nærværende i dit liv. Guiden er meget forenklet, men det er principperne bag metoden. (kilde: mct-institute.co.uk)